Dolgulu tavuk tarifi ile karşınızdayız. Özellikle yılbaşı akşamını evde geçirecekseniz, bu tarif yılbaşı sofranıza çok yakışacak! İşte Yemek Girişimcisi Yağız İzgül’den gerekli malzemeler ve yapılışı…
1 kasenin içinde zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırın. Tavuğun içini ve dışını bu karışım ile sıvayın. Bir tencerede iç pilavı hazırlayın. Bunun için pirinci güzelce yıkayıp süzdükten sonra tereyağı ile kavurun. 1,5 su bardağı su ekleyin. 3 dakika harlı ateşte pişirdikten sonra altını iyice kısın.
Tuz, biber, kuş üzümü ve yenibaharı ekleyin. Ciğerleri küçük parçalar halinde doğrayıp ekleyin. Suyunu çektiğinde tavuğu doldurmak için altını kapatın. Her tarafını baharat ve zeytinyağı ile sıvadığınız tavuğu bu pilav ile doldurun.
Kürdan veya yağlı ip ile tavuğu kapatın. Bir fırın poşetine kalan zeytinyağı karışımını doldurun. Tavuğu bu poşete alın, poşeti kapatıp fırın tepsisine koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika nar gibi oluncaya kadar pişirin. Dilerseniz yanında patates ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Yapay yılbaşı ağacı nasıl temizlenir? Yılbaşı ağacınızı her yıl ortaya çıkardığınızda temizlemelisiniz. Ancak dekorasyon öncesi…
Aralık ayında ne ekilir? Aralık ayında ekilecek, dikilecek çiçek, sebze ve meyveler nelerdir? Ay takvimine…
Evim ile ev turunun bu bölümünde Etiler'de açık plan tasarımı ile dikkat çeken modern ve…
Aralık ayında evde ve bahçede yapılması gerekenleri biliyor musunuz? Bitkileriniz için kış hazırlıklarına başladıysanız, bu…
Evim sayfalarında 2024 Aralık ayına yakışır aşk ve neşe ile dekore edilen evler, sevgi dolu…
Dengenin yarattığı güzelliği benimseyen Hollandalı iç mimarlar, hacimli çiçeklerle Kuzeyli stilleri harmanlayarak yeni bir dekorasyon…