Dikey bahçeleri evinize taşıyın

Dostlarınıza övünerek göstereceğiniz bir bahçe yaratmak istiyorsanız yukarı farklı düşünün ve kendi dikey bahçenizi tasarlayın. Son birkaç yıldır şehir hayatında yükselen bir trendden bahsedebiliriz. Neredeyse tropik yağmur ormanlarını bile aratmayan bu trendin adı, otoban kenarlarını ve de binaların dış cephelerini de süsleyen dikey bahçeler. Bu sistemleri evde uygulamak ne kadar zor olsa da pratik yöntemlerle siz de kendi dikey bahçenizi yapabilirsiniz. Katlı çiçekliklerle benzer bir etkiyi yaratmanız mümkün. Sulama yöntemi olarak yağmur suyundan yararlanabilirsiniz. Çiçek olarak bakımının kolay olmasını istiyorsanız […]
Dostlarınıza övünerek göstereceğiniz bir bahçe yaratmak istiyorsanız yukarı farklı düşünün ve kendi dikey bahçenizi tasarlayın.
Son birkaç yıldır şehir hayatında yükselen bir trendden bahsedebiliriz. Neredeyse tropik yağmur ormanlarını bile aratmayan bu trendin adı, otoban kenarlarını ve de binaların dış cephelerini de süsleyen dikey bahçeler. Bu sistemleri evde uygulamak ne kadar zor olsa da pratik yöntemlerle siz de kendi dikey bahçenizi yapabilirsiniz. Katlı çiçekliklerle benzer bir etkiyi yaratmanız mümkün. Sulama yöntemi olarak yağmur suyundan yararlanabilirsiniz. Çiçek olarak bakımının kolay olmasını istiyorsanız sukulent, sarmaşık, çim, yenilebilir yeşillikler, çilek gibi küçük meyveleri tercih edebilirsiniz. Saksı dikey bahçeler çok maliyetli olmadığı için aynı zamanda bütçe dostu da. Saksıları duvara asarak da bu tarz bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Dikey bahçenizi ahşap kasalardan, paletlerden, konserve kutularından hatta keçeden bile yapmanız mümkün. Ahşap bir merdivenin üzerine saksılarınızı sabitleyerek de en basit haliyle ama güzel bir dikey bahçeye sahip olabilirsiniz.
BAHÇE BAKIMI
İlkbaharda güzel bir bahçeye sahip olmak için gerekli hazırlıkları şimdiden yapmalısınız.
Güz bahçesinin bir bahçıvan için en güzel yanlarından biri de özlediği çalışmalara başlamasıdır. Bu çalışmaların başında, biraz çelişkili gelse de ilkbahara hazırlık gelir. Bu aydan itibaren ilkbahar soğanlarını dikmeye başlayabilirsiniz. Eğer ilkbaharın ilk günlerinde bu güzel bitkileri istiyorsanız elinizi çabuk tutun. Bahçeye dikimde ideal dikim derinliği soğanın boyunun iki katı olmalıdır. Dikim yüksekliklerini gözeterek aynı tarha lale, sümbül ve Arap sümbülü dikebilirsiniz. Ortancalar geçtiğimiz yaz oluşan yeşil dallarda gelecek yaz çiçek verir. Bu nedenle budamalarda taze sürgünler yerine, odunlaşmış kahverengi dallarını budayın.
Güllerin kurumuş ve biçimi bozulmuş, aşırı uzamış ve solmuş çiçek dallarını budayın. Buna küçük bakım denir. Esas budama ilkbahar başında yapılmalıdır. Sonbahar ağaçların dinlenme dönemlerinin başlangıcıdır. Yeni dikilen ağaçlar kış boyunca tüm güçlerini köklerini geliştirmeye verir. Sonbahar bu bitkilerin dikimi için ideal bir mevsimdir. Lavanta ve biberiyeyi de bu mevsimde dikebilirsiniz.


Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Nisan ayında bahçede ne yapmalı? Madde madde bahçe bakımı -
Büyükçekmece’de, bahçede provans bir rüzgar esiyor -
Mart ayı bahçe bakımı ve bahçe dekorasyonu - 7 adımda bahçe düzeni -
Mart ayında ne ekilir? Sebze, meyve ve çiçekler -
Şubat ayında bahçede yapılacaklar: Dikim, budama, yer değiştirme -
Ocak ayında bahçede yapılması gerekenler -
Kasım ayında bahçede yapılacaklar: İşte 13 madde -
Ekim ayında ne ekilir? Ay takvimine göre Ekim ayı bahçe işleri -
Ekimde bahçeye dikilebilecek 5 bitki -
Eylül ayında bahçe bakımı: Eylül bitmeden yapılacaklar -
Eylül ayında bahçeye ne ekilir? Ay takvimine göre bahçe işleri -
Ege bahçesi yaratmak için 6 öneri
Yorum Yaz