Depolamanın farklı halleri var; gömme sistemlerden askılara, bazalı kanepelerden kancalı raylara.. Bunları tercih ederken göz önünde bulundurduğumuz en önemli iki nokta ise eşyanın tipi ve kullanılan alan… Bu sayede her şey yerli yerinde durabilir.
Zemini ağır ve hantal mobilyalardan özgürleştiren duvar üniteleri dar alanlar için ideal birer seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Mutfaklar yemek hazırlığı, pişirme, yıkama ve yeme gibi pek çok aktivitenin yapıldığı ve uzun saatler geçirilen alanlar. Bu sebeple duvar alanını değerlendiren düzenleyiciler hem pratik, hem de zamandan tasarruf ettiren bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Duvar için tasarlanan depolama seçenekleri aynı zamanda eğlenceli ve çarpıcı odak noktaları yaratmanızı da sağlıyor. Çünkü raflarla duvarlarınızda bir oyun alanı yaratabilirsiniz. Duvar kağıdı ve boyalarla alanı dilediğiniz gibi bölebilirsiniz de…
Yatak odasında komodin yerine katlı düzenleyiciler kullanabilirsiniz. Özellikle çocuk odalarında masal kitabı, dergi gibi eşyaları saklamak için işlevsel…
Parlak metal tel kutular bu sezon çok popüler. Koyu renkli duvarlarda sadece işlevsel birer ünite olmakla kalmaz, şık bir alan da yaratmanızı sağlar.
Küçük bir oda ya da biçimsiz girinti çıkıntılar, kirişler, çatı katları gibi alanlarda gömme sistemler, alana özel olarak tasarlanan üniteler en doğru depolama yöntemi olur.
Genellikle çatı katı. merdiven altı ya da biçimsiz kirişler atıl alandır. Bu alanları değerlendirmek amaçlı kullanılan bu depolama yöntemi kullanışlı köşeler yaratılmasını sağlar.
Gömme sistemlerin aksine gizli depolama çözümlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Özellikle perdeler, açık raf sistemlerini örtmek için ideal bir kurtarıcı.
Mutfak erzaklarını saklamak için girintileri kiler dolabına çevirmek ideal bir fikir.
Depolama dendiğinde çoğumuzun aklına ilk gelen seçenek konsol, giysi dolabı, sandıklı karyola gibi büyük ebatlarda ve modüler seçeneklerdir. Haklılık payınız var, çünkü depolama kapasitesinde zafer onlara ait.
Modüler üniteler bir mekanda sadece düzen ajanları olmakla kalmıyor, aynı zamanda mekanın stilini oluşturma konusunda da görev üstleniyorlar.
Eğer geniş ve açık planlı bir yaşam alanınız varsa, açık raf ünitelerini mekanı bölmek için kullanabilirsiniz. Örneğin yemek alanı, oturma odası, mutfak gibi alanları modüler depolama üniteleri ile işlevlerine göre düzenleyebilirsiniz.
Evim Dergisi 2018