Çocuklarınızın bitkilerle ilgilenmesini sağlamak, onlarla doğal yaşam arasında sağlıklı bir denge kurmanızı da sağlar. Aralarındaki bu bağı kurmak, yaşlarına göre değişiklik gösterecektir. Bu konuda size yardımcı olacak minik ipuçlarımız var.
BEBEKLİK VE İLK ÜÇ YAŞ
Bu ilk yıllar bebek ve küçük çocuklar için büyülüdür. Bir çocuğun iç mekan bitkileriyle ilk temasını kurması için de mükemmel bir zamandır. Eğrelti otu ve kadife bitkisi gibi dokunsal bitkiler özellikle bebeklere duyusal bir deneyim sunar. Bu gruptaki daha büyük çocuklar için, bir nergis soğanı dikmek ve onun büyümesini izlemek, doğanın harika yanlarını ve güzelliğini mükemmel bir şekilde sergileyecektir.
4-8 YAŞ ARASI
Bu yaş grubu sulama görevini üstlenmeye ve kendi bitkilerini bakmaya hazırdır. Onların rahatlıkla bakabileceği bitkiler arasında Aloe vera ve para bitkisi sayılabilir. Görsel olarak çekici olan bu bitkilerin bakımları da oldukça kolaydır. Ama siz yine de tadına bakmadıklarından emin olun.
8-12 YAŞ ARASI
El becerisi ve zihinsel gelişim bu yaşlarda hızla ilerler. Bu nedenle yeni bitkileri tanıtıp onları çoğaltmalarını sağlamak, onlar için hem ödüllendirici hem de eğitici olacaktır. Hipoestes phyllostachya’nın (Hostes çiçeği) eğlenceli puantiyeleri onların meraklarını uyandırıp, bu çiçeği çoğaltmak veya dikmek çocuğunuza bir başarı duygusu verecektir.
12-15 YAŞ ARASI
Bu yaş grubundaki çocuğunuzu pencerelerinin önünde büyüleyici bitkiler yetiştirmeye teşvik edin. Çünkü artık onlara hayran kalacak kadar büyümüş ve bitkileri dikkatle büyütüp bakabilecek kadar olgunlar. Sinek kapan bitkisi, küstüm otu ya da dua çiçeği gibi bitkiler ilgisini çekebilir. Bu ilginç bitkilerle arkadaşlarını da kendilerine hayran bırakabilirler.
15-18 YAŞ ARASI
Çocukluktan yetişkinliğe geçerken odalarına, az bakım gerektiren bitkilerle etkili bir karakter katabilirler. Yuka ve palmiye gibi mimari görünüme sahip bitkiler yatak odalarına yetişkin bir tarz ekleyecektir. Orkide ve kaktüslerle de çarpıcı bir görünüm yakalanabilir.