Kalp şekerler
Yapması zevkli, yemesi daha da zevkli! Siz de bu şekerlerden hazırlayıp hem büyük, hem de minik konuklarınızı şaşırtabilir, çay veya kahve ile beraber bu şekerleri ikram edebilirsiniz.
Malzemeler:
Yarım bardak toz şeker 1 çay kaşığı su 1 damla sıvı gıda boyası Minik kalıp
Yapılışı:
Malzemeler -minik eller tarafından- birbirine iyice karıştırılır. Ellediğinizde ıslak kum kıvamındaysa, kalıba koyulmaya hazır demektir. Şeker karışımı kalıba dökülür, fazlalıklar alınır. Daha sonra hemen bir tabağa ya da düz bir yüzeye ters çevrilip, kurumaya bırakılır. Ara vermeden şekerleri yapmaya devam etmenizde fayda var, aksi takdirde kuruyup şekil almayabilirler. Şekerler iyice kuruyup, sertleştiğinde hazır demektir. Yarım bardak şeker kullandığınızda yaklaşık 90 adet minik şekeriniz oluyor.
Lolipop bezeler
1 çay bardağı toz şekeri, bir fiske tuz ve bir yumurta beyazı ile iyice köpük kıvam alana dek çırpıp, dilerseniz azıcık gıda boyası ile renklendirin. Krema torbası ile helezonik bir şekilde sıkın, ortasından şişleri geçirin. 180 derecede ısıttığınız fırında 2 dakika tutup, fırını kapatın, ama bezeler fırın soğuyana kadar kapağını hiç açmayın.