Çikolata kaplamalı çilek tarifi (4 kişilik)

Kahvenin yanında atıştırmalık olarak da ikram edebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 15 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 50 gr tuzsuz Antep fıstığı (iç fıstık)
  • 125 gr bitter çikolata (% 70 kakao)
  • 250 gr soğuk çilek

YAPILIŞI

  1. Fıstıkları elinizle güzelce parçalayın ya da mutfak robotundan geçirin. Eğer robot kullanıyorsanız fıstıkları taneli olacak şekilde ufalamaya dikkat edin.
  2. Çikolatayı kırın ve kaynayan suyun içine konmuş bir kasenin içine yerleştirin. Çikolata tamamen eriyene kadar ara sıra karıştırarak, benmari usulü eritin (3 ila 5 dakika).
  3. Çikolata kabını tezgaha alın. Çilekleri teker teker önce çikolataya batırın sonra fıstıkların içinde yuvarlayın. Hazır olan her çileği yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin. En az 10 dakika buzdolabında bekletip servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 250
YAĞ 15 gr
DOYMUŞ YAĞ 6 gr
KARBONHİDRAT 22 gr

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif