Cennet çiçeği bir diğer adıyla Kufeya çiçeği, Lythraceae (Kınagiller) familyasının Cuphea hyssopifolia türüne aittir.
Cennet çiçeğinin anavatanı Guatemala ve Meksika’dır. Çalı formunda 15-60 cm kadar gelişim gösterir. Yaprakları küçük boyludur. İnce ince dallara sahiptir. Çiçekleri pembe, mor, ya da beyaz renkte açar. Çiçeklerin boyutu çok küçüktür. Fakat miktar olarak fazla açtığı için görünüş olarak dikkat çeken bir güzelliğe sahiptir.
Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde tüm yıl çiçekleri açar. İlkbahar sonundan kış ortalarına kadar uzun süre çiçekleri üzerinde kalır. Kış soğuklarına dayanıklı bir bitkidir.
Dış mekanda bakımı sağlanır. Fakat aydınlık, güneşli ya da yarı güneş alan ve havadar bir pencere önünde iç mekanda yetiştirilmeye de uygundur.
Saksıda, bahçe ve parklarda rahatlıkla yetiştirilebilen bir bitkidir. Çalı formlu olması nedeniyle peyzaj mimarlarının da en çok tercih ettiği türlerden biridir.
Özellikle yaz döneminde sulamasına dikkat edilmelidir. Temmuz ve Ağustos sıcaklarından zarar görmemesi için sulaması kontrol edilerek ve daha sık olacak şekilde yapılmalıdır. Diğer dönemlerde haftada en az bir kere olacak şekilde sulanabilir. Fakat bu durum iklimsel değişiklikler nedeniyle ikide olabilir.
Her tür toprakta yetiştirmeye uygundur.
Çelikle ya da tohum yöntemiyle çoğaltılabilir. Tohumlarını toplamaz üstünde bırakırsanız etrafına döküp kendiliğinden çoğalacaktır. Çoğalan yeni fideleri ayırıp başka yerlere rahatlıkla aktarabilirsiniz.
Su istemeyen dış mekan bitkileri: Susuzluğa dayanıklı 19 çiçek
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…