Merhaba sevgili Evim Dergisi izleyicileri🥰 Bu hafta rotamızı Çanakkale’ye, Kaz Dağları’nın ortasındaki Arıklı köyüne çeviriyoruz. Ev sahiplerimiz Seda ve Barış Çolak çifti ile hem 160 metre karelik 2+1 evlerini geziyor hem dekorasyon sürecini konuşuyoruz.
Bugün Çanakkale’deyiz ve kadim bir coğrafyadayız. Burası Kaz Dağları ve Kaz Dağları’nda ufak bir köydeyiz. Aslında burası bir Rum köyüydü ve mübadele ile birlikte Türklerin taşındığı bir köy oldu. Köyün adı Arıklı Köyü. Bugün Barış ve Seda Çolak çiftinin evini geziyor olacağız. Evimiz yığma taş bir ev ve yaklaşık olarak 160 metrekarelik, 2+1 bir ev. Ama öncesinde, her zaman olduğu gibi, ev sahiplerini tanıyarak başlayacağım.
Evet, Seda ve Barış Beyler, merhabalar. Bizi öncelikle Evim dergisi olarak ağırladığınız için çok mutlu olduk. Çok sağ olun.
Biz her zaman önce ev sahiplerini tanıyarak başlıyoruz. Çok uzun yollardan geldik, çok erken saatlerde İstanbul’dan çıktık, kısacık ama tanıyalım. Barış Çolak ve Seda Çolak çifti kimdir?
Seda Yurtsever Çolak: Ben Marmara İktisat mezunuyum, mali müşavirim ve şu anda turizm sektöründe faaliyet gösteriyoruz. İki kız çocuk annesiyim ve hayatımın en güzel olgun dönemini yaşıyorum. Tekrar hoş geldiniz diyorum.
Barış Çolak: Ben de aynı şekilde ekonomi mezunuyum, Hacettepe Ekonomi’den mezun oldum. Belirli bir dönem özel sektörde çalıştım, banka müfettişliği yaptım, daha sonra mali müşavir olarak devam ettim. Şimdi aile işletmemizde otelcilik yapıyoruz ve aynı zamanda tarımla ilgileniyoruz. Biraz zeytin, biraz zeytinyağı ve şimdi de yeni bir şekilde peynir üretimiyle uğraşıyoruz. Daha sağlıklı gıdaya nasıl ulaşabiliriz onun peşindeyiz. Aynı zamanda otellerimizde farklı segmentlerde outletler işletmeye başladık. Ruf Mezopotamya en yenisi, ondan önce Gregor Jazz Club vardı. Şu an hala devam ediyor, otellerimiz ve CZ Kulübümüz, restoranımız bir bütün halinde işletmeye çalışıyoruz.
Harika! Şimdi köye geldik ve ismine baktık. Arıklı ismi nereden geliyor, çok merak ettik. Eminim izleyicilerimiz de merak ediyordur.
Barış Çolak: Arıklı eski bir Osmanlı köyü. Buradaki sıra köyler Nusratlı’dan başlayıp Büyükhus’a kadar giden köylerin ikincisi. Arıklı köyüne iki taraftan ulaşım var: bir yukarıda çam ormanlarının arasından geçen güzel bir yoldan kekik kokularıyla birlikte geliyorsunuz, bir de aşağıda sahil tarafından yukarıya çıktığınız bir kanyonun içinden geçerek geliyorsunuz. Bu kanyonda su akış kanalları var, isminin oradan, “arık”tan geldiği söyleniyor. Tabii ne kadar doğru, ne kadar söylenti bilemiyoruz. Çünkü bulunduğumuz bölge bir sit alanı. Köyün etrafında çok eski Gargaron Krallığı’nın kalıntıları var ve Gargaron Krallığı’nın ortasındaki bir köyde şu anda bulunuyoruz.
Ev turunun tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz…