Bir ev düşünün ki, duvarından dresuarına neredeyse her şey sahibinin elinden çıkma. Yaratıcılıkta sınır tanımayan Tacihan-Alper Yongacı çiftinin evine konuk olduk.
Halkalı’daki bu ev adeta bir kendin yap mabedi. Mobilyalardan aksesuarlara kadar her şey genç çiftin sihirli elleriyle başka şekillere dönüşmüş. Bu maceranın nasıl başlayıp sürdüğünü Tacihan Hanım’dan dinleyelim:
İLK OLARAK DUVAR KAĞIDI GÖRÜNÜMLÜ DUVAR YAPTI
“Boyalarla ilk maceram bir yıl önce başladı. Koridorumda değişiklik yapmak istiyordum ancak duvar kağıdı istemiyordum. Maskeleme bantlarıyla baklava deseni oluşturup üzerini boyadım, böylece duvar kağıdı görümlü bir duvarım oldu. Kendin yapmanın ve hayalindekini gerçekleştirmenin mutluğunu hissettim, bu bende boyalarla da desen yapabileceğim fikrini uyandırdı.
Sonra yatak odamın duvarına Maroken deseni yapmak istedim ama o kadar büyük bir stencil bulamayınca forex malzemeyi kesip kalıp oluşturdum içini tek tek boyadım. İlk çıta çalışmamı ise yatak odamın duvarına yaptım.
İLK KUMAŞ VE AHŞAP BOYA DENEYİMİ
Balkonda bulunan tekli berjer kayınpederimden kalma eski koyu renk bir berjerdi, onu ve minderini beyaza boyadım. İlk kumaş ve ahşap boya deneyimimi bu şekilde gerçekleştirdim.
Boyaları nasıl ve nerede kullanmam gerektiğini yaparak, yaşayarak öğrenip bilmediğim konuları da araştırdım. Gereken yerlerde boya firmalarını arayıp boyaların kullanım alanları ile ilgili teknik destek de aldım.”
BALKONDA beyaz renk hakim olduğundan kırlentlerin renkleri değiştirilerek renk kat mayı tercih etmiş ev sahibi. Kışın siyah ve beyaz, yazın ise mavi, turkuaz ve beyaz uyumunu seviyor.
Mobilyalar bol çerçeve, fener ve şamdanlar ile tamamlanmış. Balkonda mobilya ve aksesuarlarla kır evi stili uygulanmış.
Romantik bir yatak odası olması istenildiğinden pastel tonlar seçilmiş. Odada m avi, toz pembe, mercan ve mint yeşili gibi renklerin hakimiyeti söz konusu. Yatak üzerinde kullanılan bol kırlent ile renkler arasında geçiş sağlanmış. Duvardaki ayna ve çerçeveler de mekana uygun renkte boyanmış.
HAZIRLAYAN GÜNSELİ BÜYÜKSAĞİŞ
FOTOĞRAFLAR İBRAHİM ÖZBUNAR