Biftek fajita tarifi ile karşınızdayız. Bu klasik Meksika lezzetini hafta sonu sofranıza taşıyın.
Hazırlama süresi: 20 dakika
İPUCU: Bu tarife istediğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- ½ yemek kaşığı kanola yağı
- 1 adet sarı biber, şeritler halinde kesilmiş
- 1 adet kırmızı biber, şeritler halinde kesilmiş
- 1 büyük boy kırmızı soğan, dilimlenmiş
- 400 gr biftek, şeritler halinde kesilmiş
- 2 diş sarımsak, güzelce kıyılmış
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- ½ tatlı kaşığı kişniş
- ½ tatlı kaşığı toz acı biber (ya da tatlı toz biber)
- 2 domates
- Bir avuç doluşu kişniş
- Lavaş, ısınmış
- Servis için: Yoğurt, peynir ve guacamole sosu
YAPILIŞI
- Teflon bir tavada 1 yemek kaşığı yağı iyice ısıtın. Biberler ve soğanı ekleyin. Kızarıncaya kadar 3-4 dakika pişirin.
- Kalan yağı ve bifteği ekleyip 2 dakika kadar kızartın. Sarımsak, kimyon, kişniş, toz biber ve domatesleri içine ilave edip 15 saniye daha pişirin.
- Taze doğranmış kişniş ile süsleyin. Lavaşları biftek, yoğurt, peynir ve guacamole sosu ile birlikte servis edin.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 339
YAĞ 11 gr
DOYMUŞ YAĞ 3 gr
KARBONHİDRAT 42 gr