İPUCU: Yeşillik yerine bebek ıspanak yaprakları da kullanabilirsiniz
GEREKLİ MALZEMELER
75 gr ekmek kırıntısı
1 limon kabuğu rendesi ve servis için limon dilimleri
1 ½ çay kaşığı öğütülmüş karabiber
2 adet tavuk göğsü, yatay şekilde ikiye bölünmüş ve oklava yardımı ile ezilmiş
1 adet orta boy yumurta, çırpılmış
Sprey şişede ayçiçek yağı
500 gr gnocchi
460 gr konserve közlenmiş kırmızı biber, suyu süzülmüş
1 diş sarımsak, ezilmiş
3 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
YAPILIŞI
Ekmek kırıntılarını limon kabuğu rendesi ve karabiber ile karıştırın. Tavukları önce yumurtaya ardından ekmek kırıntılarına bulayın. Bir tavaya sıvı yağ püskürtün ve tavuk parçalarını 4 dakika her tarafı altın rengi olana kadar kızartın, tavadan çıkartın.
Bu arada, bir tencerede suyu kaynatın ve gnocchiyi suya atın, gnocchiler suyun yüzüne çıkana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Suyundan yarım su bardağı kadar ayırın ve kalanını süzün.
Biberleri, sarımsak ve ayırdığınız pişirme suyu ile birlikte bir mutfak robotundan geçirin. Pürüzsüz bir kıvama gelen sosu gnocchi ile karıştırın ve maydanoz ekleyin. Tavuğu dilimleyip gnocchi ve limon dilimleri ile birlikte servis yapın.