Artarsa ertesi gün öğle yemeğinde de yiyebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 8 adet tavuk butu
- 4 yemek kaşığı acı barbekü sos
- 300 gr arpa şehriye
- 300 gr dondurulmuş bezelye
- 200 gr bebek ıspanak yaprağı
- 250 gr konserve közlenmiş kırmızı biber, suyu iyice süzülmüş ve doğranmış
- ½ demet kişniş, kıyılmış
- 2 yemek kaşığı kurutulmuş domates salçası
- ¾ çay kaşığı öğütülmüş kişniş
YAPILIŞI
- Fırını 180 °C’de ısıtın. Tavuk butlarını barbekü sosuna iyice bulayın. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine butları dizin ve yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Bu arada arpa şehriyeyi paketin üzerindeki talimata göre pişirin ve pişirme süresinin son dakikalarında bezelyeleri de ekleyip süzün.
- Ispanak, biberler, domates salçası ve kişnişi arpa şehriyeye karıştırın. Tavuk butlarını bir tabağa yerleştirip arpa şehriye ile birlikte servis edin.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 553
YAĞ 6 gr
DOYMUŞ YAĞ 2 gr
KARBONHİDRAT 70 gr
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Kağıtta sebzeli pestolu balık tarifi (4 kişilik)