İçinde farklı işlevlere hizmet eden alanlar barındıran ve teknik yönden en zor değişim geçiren mekanlardan biri olan banyoları, 15 adımda ve stilinizden ödün vermeden düzenlerken işlevselliği göz ardı etmeyin.
Evin en dar alanı olsa da bu dekoratif olmayacak anlamına gelmiyor. Özellikle duvarlara uygulayacağınız derinlikli, parlak tonlarda seramikler ya da iri desenli duvar kağıtları misafirler içeri girdiğinde onları bambaşka bir yere götürebilir.
İki katlı bir evin merdiven altı boşluğu küçük bir misafir tuvaleti için uygun bir alan.
Mevcutta bir misafir banyonuz yoksa merdiven altı, çatı altı gibi evin kör ve kullanışsız noktalarını akılcı biçimde kurgulayarak değerlendirebilirsiniz. Küçük bir asma lavabo, tekerlekli bir raf ve açık raflar ile işlevsellik de kazandırmış olursunuz. Açık tonlar, parlak kromlar ve yansıtıcı yüzeyle de mekanı ferahlatabilirsiniz.
Dar alanları kesmeden, akıcı biçimde dekore etmek dar yerleri daha büyük algılatır. Bunun için mesela zemine döşediğiniz seramikleri lavabo arka duvarında da devam ettirebilirsiniz. Seramiklerin bittiği noktada oluşturacağınız küçük bir set havlu ve sabunlar için bir raf vazifesi görür.
Metrekareleri küçülen yeni nesil şehir evlerinde artık pek yer ayrılmasa da geleneksel olarak hemen her dairede ana banyonun yanında, müstakil evlerde ise girişin yanında konumlanan misafir banyosunu işlevsel ve estetik dokunuşlarla şıklaştırabilirsiniz.
Küçük ama kişisel dokunuşlar her zaman işe yarar. Eski bir şifoniyeri boyayıp bir lavabo dolabına dönüştürerek sadece size özel bir banyo tasarlamak çok da keyifli olur.
Aile banyonuzu düzene sokmakta zorlanıyorsanız modüler ve mobil ürünler tercih edin. En küçükten en uzuna kadar tüm aile bireylerinin ihtiyacına göre düzenleyeceğiniz açık raf sistemleri, yıkanma alanını lavabo alanından ayıran hareketli paravanlar gibi seçenekler birden fazla kişinin aynı anda kullanımına da olanak sağlar.
Her metrekareyi değerlendirmek kalabalık aile banyolarının değişmez kuralı. Kolona takıldığında alanı daraltmayan ince modeller, ayna ve ışık fonksiyonlu asma dolaplar, en dar yere bile kolayca sığan raflar, merdiven askılıklar… Hepsi hem işlevsel hem de şık çözümler.
Klasik bir dekorasyon stiliniz varsa, yalın formlar eklemek çağdaş bir görünüm kazandırıp onu farklılaştırır. Bunu en kolay vitrifiyeler ile sağlayabilirsiniz.
Çok köklü bir değişime sıcak bakmıyorsanız lavabo ve küvet armatürlerinizi yenileyerek, birkaç dekoratif aksesuar ekleyerek de farklılaştırabilirsiniz. Nemli ortamı seven, az ışık isteyen küçük ev bitkileri de banyonun havasını tazeler. Oda kokuları, tütsüler, mumlar ise enerjinizi yükseltir.
Aile banyosunun olmazsa olmazı küvet. Özellikle çocukların en rahat yıkanabildiği küveti kendiniz için de bir rahatlama alanı olarak değerlendirebilirsiniz. Eğer yeriniz müsaitse solo bir model, yanına yerleştireceğiniz dekoratif bir tabure ile harika bir atmosfer yaratır.
Alan probleminiz yoksa vitrifiye ve mobilyaları olabildiğince sade tutarak zemin ve duvarda çarpıcı desenler tercih edebilirsiniz. Son zamanlarda moda olan çini desenleri, rölyefli ve üç boyutlu fayanslar şık seçenekler. Ayrıca ikili lavabo modülleri de fonksiyonellik kazandırır.
Beyaz ve kare ya da dikdörtgen ve krom…. Burası sizin özel banyonuz, klişelerden uzak ve standart olmak yerine daha özellikli olmasını sağlayın. Yeni nesil 3D seramikler, terrazzo efektleri, ilginç formlar, rölyef yüzeyler, roze altınlar, siyah ve mat finişler gibi daha çağdaş seçimler ile ilgi çekici kılın.
Kişisel rahatlama alanınızı ana banyodan farklılaştırmak için küçük dokunuşlar yeterli olabilir. Altın rengi bir sarkıt, ayna yanı aplikler gibi sadece aydınlatmaları değiştirerek bu alana daha ışıltılı ve gösterişli bir hava kazandırabilirsiniz. Ancak seçim yaparken IP44 yani nemli alan koruması olmasına dikkat edin.
EBEVEYN BANYOSU: Ebeveyn yatak odasının içinde bir bölüm olarak planlanan, küçük ama işlevsel bu alan ana banyonun aksine gönlünüze göre dekore ettiğiniz, kendinizi şımartacağınız keyif üssünüz olabilir.
Malzemeler, desenler ve dokular… Hepsinin uyumla harmanlandığı bir banyoda rahatlarken mutlu da hissedersiniz. Ancak kendinizi minimum üç, maksimum beş renk tonu ile sınırlandırın. Aksi halde dağınık ve karmaşık görünür. Geniş zemin seramiklerini duvara döşeyerek yüksekmiş gibi algılatabilir, siyah ile vurguyu artırır, pastel tonlar ile de dengelersiniz.
Günde en az iki kere kullanacağınız ebeveyn banyosunda fazla dolap olmadığından kolayca dağılabilir. Oysa lavabo altına gizlenen mobilya da dekoratif sepet gibi taşınabilir pratik depolama birimleri ile burayı hep düzenli tutabilirsiniz.
Yatak odasında uyguladığınız renk ve yüzeyleri ebeveyn banyosunda da kullanmak devamlılık hissi yaratır ve onu yatak odasının bir parçası gibi algılatır. Bunu yaparken odada kullandığınız ana seçimleri baz alın.
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…