Yaza hazırlık
Fermob Desserte serisi servis arabası, ICA.

Balkon ve bahçe dekorasyonunda yaz hazırlığı

Balkon ve bahçe mevsimi için hazırlıklarınızı tamamlayın ve alışveriş turuna başlayın.

KÜÇÜK, DEKORATİF AMA İŞLEVSEL DETAYLAR EKLEYİN

Tekerlekli bir sehpa, katlanır bir masa ya da sandıklı bir bank. Mobilyalar etrafta ne kadar az alan kaplarsa o kadar makbul. İşlevsel olmak bu anlamda önemli. Kullanmadığınızda katlayıp raf olan bir masa, içine gereksiz eşyaları koyabileceğiniz bir bank ya da hem saksılık hem servis için kullanılan bir sehpa ünitesi çok işe yarar.

Sehpalı bahçe bankı, tchibo.com.tr

RAHATLIK VE HUZUR BİR ARADA

Rahatlığı ön planda tutanlardansanız her şeyi üzerinde çözen hiç ayağa kalkmadan istediğinize ulaşabileceğiniz bir oturma sistemi en ideali. Bu tarzın malzeme seçimini de buna göre yapın.

Hafif, kolay taşınan seçeneklerini tercih edin. Tekerlekliler de işlevselliği ön planda tutan bir dekorasyon anlayışı için değişmezlerden. Küçük balkonu koltuk takımıyla doldurmak yerine sandalye tipi ama konforlu seçeneklere yönelin ve birini mutlaka sallanan koltuk olarak seçin.

DIŞARIDA DA EVDEYMİŞ GİBİ

Ev konforunu dışarıya taşımak iyi fikir. Ancak bunun için belli bir ölçüde alan gerekiyor. Eğer geniş bir veranda veya terasınız varsa bir duvarda kitaplık ünitesi ve yumuşak minderli bir oturma setiyle istediğiniz bu etkiyi yakalayabilirsiniz.

Hatta duvarın bir bölümünde bir tablo ve yere sereceğiniz bir kilim bu etkiyi pekiştirir. Yemek alanındaysa farklı formda sıra dışı tasarımlı bir masa iddialı ama şık bir hava kazandırır.
Mudo Concept.

GÜNEŞİN RENKLERİYLE CANLANIN

Sıcak güneşin renkleri, bu yıl dekorasyonu etkisi altına alıyor. Turuncudan parlak yeşile kadar uzanan geniş renk paletinin desenleri ise etnik ve geometrik ögeler içeriyor.

BAKIMSIZ BAHÇE KALMASIN!

Bahçe ve balkonun keyfini çıkaracağız ama önce bakımlarını ihmal etmemek gerek. Zira solmuş çiçekli bakımsız bir bahçede kimse oturmak istemez. Tam ayındayken küçük hatırlatmalar yapalım:

  • Bahar ekimleri sırasında, nadiren de olsa hala dondurucu geceler olabileceğini unutmayın. Nisan ve mayısta toprağın korunmasız alanlarını malçlayın. Böylece gece oluşan don, tomurcuklara zarar vermez.
  • Havalar ısındıkça çimler hızla büyümeye başlar. Bu yüzden düzenli olarak biçin ve gerektiğinde sulayın.
  • Kıştan kalan yosun, çerçöp ve artıkları esnek çim tırmığı ile güzelce temizleyin. Çim gübresi vermenin tam zamanı. Ayrıca ot ilacı verecekseniz ilaç ve gübre karışımı granül bir ürün kullanmanız en doğrusu. İlaç yapmadan önce ve sonra dört gün biçmeyin.
  • Çiçek bahçesinde kış soğanlı çiçekleri en parlak günlerini yaşarken bir yandan mevsimlikler ve ömürlü çiçekler de boy göstermeye başlar. Sümbül, lale, nergis, hercai, çuha, şakayık, çan çiçeği ve unutma beni çiçeklerini nisanda ekebilirsiniz. Ayrıca önceden hazırladığınız çiçek yataklarına kadife, begonya, petunya gibi yazlık fideleri de ay sonuna doğru ekmeniz mümkün.
  • Kışın çiçek açan çalıları, çiçekleri biter bitmez budayın.
  • Yaprak bitleri de bu ayda görülebilir, ilaçlama yapın.
  • Toprak sıcaklığı nisanın ikinci yarısında yükselir bu yüzden çimlere amonyum nitrat uygulamakta fayda var.
  • Gübreleme ve zararlı mücadelesi için çimlerin fazla uzamasını engelleyin. Ama ev bahçelerinde çim boyunu 2.5 cm’den az bırakmayın.
  • Nisan ayı kıştan zarar görmüş bölgeler için ara ekim yapılmasının en uygun zamanı.

Nisan ayında bahçede ne yapmalı? 7 maddede bahçe bakımı