Balkon dekorasyonu fikirleri: Açık havada bol işlev çok konfor

Dışarıda vakit geçirdiğimiz balkon, veranda, teras gibi alanları konforlu ve işlevsel kılarken, siz de bu mekanlara stilinizi yansıtmayı unutmayın.

SALON TADINDA

Günün tamamını dışarıda geçirenlerdenseniz tıpkı salonda olduğu gibi balkonunuzda da, alan müsaitse böyle bir oturma düzeni uygulanabilir. Böylece gelen konukları ağırlar, sabah kahvenizi içer ve mum ışığında uzun akşam sohbetleri yaparak yazın keyfini daha uzun sürebilirsiniz. 

Dışarıda da içeride olduğu kadar konforlu, fonksiyonel ve stil sahibi olmak için alanın ölçüsünü, konumunu bilmek ve stili buna göre uygulamak önemli. Küçük metrekarelerde fonksiyonellik ve pratiklik önem kazanırken, daha geniş alanlarda dekorasyona gereçler için depolama ve kimi zaman uyku gibi ekstra işlevler de eklenebiliyor.

BALKONA ÇIKTIYSAK

Evinizde küçük de olsa bir balkon veya verandanız varsa siz şanslı kişilerdensiniz. Balkon, veranda ya da teraslar sadece bir güneşlenme alanı olmaktan öte oturduğunuz, yemek yediğiniz, çocukların oynadığı kısacası dışarıdaki ana yaşam alanınız oluyor. Bu yüzden ihtiyaçlarınıza göre bir düzen şart.

Dekorasyonda önceliğiniz elbette çiçekler ve bitkiler ancak bunun için de mekanın aldığı güneş ışığı ve baktığı yön önemli. Mesela balkonunuzda günün çoğu gölgelikli geçiyorsa ortanca veya küpe çiçeği gibi kuytusever çiçekler tercih edin. Sardunya, begonya, ateş çiçeği veya kaktüsler bol güneş alan sıcak yerleri sever. Eğer kalabalık ve bol misafirli bir aileyseniz istiflenebilen tabure ve sandalyeler tercih edilebilirsiniz. Elbette ilave minder, bitki bakım malzemeleri ve diğer şeyler için küçük de olsa bir depolama alanınız muhakkak olsun.

BENİM MİNİK BALKONUM

Burası sizin küçük balkonunuz da olsa bu alanı kişisel kılmak için öyle çok eşyaya ihtiyaç yok. Küçük bir fiskos masası, birkaç sandalye ve güneşten koruyacak bir şemsiye yeterli. Ama ille de renkli olsun, ille de tarzınız olsun. 

overbeckandfriends.de

YAZ SIĞINAĞI

Bazen sadece dinlenerek çıkar yazın tadı. Öyle çok şeye de ihtiyaç duyulmaz. Ahşap bir masa, bir bank, hasır bir koltuk, pastel renkli keten minderler, sepetler, bir kilim ya da üzerine bir fincan kahve koyacağınız küçücük beyaz bir masa… Hele de yüzde 100 doğallıktan yanaysanız. Tüm bunları, balkona gölgelik ve güzel bir fon oluşturacak hasır storlar ile tamamlayabilirsiniz. 

IB Laursen.

PERGOLAM HASIRDAN OLSUN

En üst kattasınız ya da evinizin üstü açık bir çıkması var. Hemen dört ahşap dikme edinin, bunları birbirine çakın ve bir kasnak haline getirin. Üzerini plaj hasırı ya da bambu dallarıyla kaplayın. İşte size doğal bir pergola, güneş çıkınca girin altına! 

wilko.com

SALINCAK KEYFİ

Bazı mobilyalar vardır ki kullanıldığı yerle örtüşür. Tıpkı bu verandadaki salıncak gibi. Bu yemyeşil sarmaşıklı köşeyle o kadar uyumlu ki insanda tüm yazı burada geçirmek hissi uyandırıyor. Elbette bu keyif köşesini bolca minderle süslemeyi, ekstra battaniyeler için yanına bir sepet yerleştirmeyi ve bir sehpa ya da masayla tamamlamayı unutmayın. 

Balkon salıncağı yapımı için “Balkon salıncağı nasıl yapılır? Hamak balkon salıncağı yapımı oldukça kolay” yazımızı inceleyebilirsiniz.

asimplemess.dk

VERANDADA SERE SERPE

Bazı şeyleri olduğu gibi bırakmak gerek. Tıpkı buradaki gibi ağaçlarla iç içe bir verandanız varsa natürel tonlardan vazgeçmeyin. Ambiyansla uyumlu renkte oturma birimleri, tekstiller ve aksesuarlar mekanın içinde eriyerek yokmuş gibi durur. Bu doğanın içinde kaybolmuşluk hissi ise adeta terapi etkisi yaratarak sizi dinlendirir.

 Ikea.

Balkon dekorasyonu fikirleri ile karantina günlerinin yıldızı balkonlar yenilensin