Bahçede oturma, yeme, dinlenme, misafir ağırlama gibi aktivitelerden önce gerekli hazırlıkları yapın. Bu hazırlıklar için Koçtaş’ın önerilerine kulak verin.
1. Çim biçme işlemini serin saatlerde ve çim yüzeyi kuru iken yaparsanız çok daha verimli sonuç alabilirsiniz. Çimin mevcut boyunun 1/3’ten fazlasını tek seferde biçmemeye özen gösterin. Çimleri her biçtiğinizde biçme yönünü değiştirin.
2. Bahçenizdeki soğan köklerini çoğaltmak istiyorsanız, bitkiyi yeşil yapraklı haliyle doğal olarak kurutun. Kurumuş soğanların kış aylarında toprak altında ve soğukta kalmalarını sağlayın. Soğanlı bitkiler nemli toprakta geliştiğinden, bahçe ve saksı toprağınıza torf ve yuvarlak kenarlı küçük çakıl ya da dere kumu karıştırabilirsiniz.
3. Çiçek dikilecek alanda toprağı önden çapalamalı ve dinlendirmelisiniz. Toprağı 0-25 cm derinliğinde belleyin. Toprağın durumuna göre torf ya da gübre kullanabilirsiniz. Çiçek dikimi sırasında toprağın nemli olmasına dikkat edin. Çiçekleri kabından çıkarırken köklerinin zarar görmemesine özen gösterin, sıra arası ve sıra üzeri mesafeleri iyi tespit edin. Dikimi ilkbahar ve yaz günlerinde akşam saatlerinde yapın. Çiçek dikimi biter bitmez mutlaka sulama yapın.
4. Sulama işlemini akşam geç saatte ya da sabah erkenden yapın. Öğle saatlerinde yapıldığında üzerinde kalan sularla birlikte bitkiyi ve çimleri kurutabilir. İşlemi, kökün bulunduğu toprağı çukurlaştırmayacak şekilde yapmalısınız.
5. Bahçenizi hazırladığınıza göre artık mangal keyfine hazırsınız. Gazlı barbeküler, elektronik ateşleme ve ısı ayarı sayesinde etlerinizi istediğiniz kıvamda pişirmenizi sağlar. Üst ızgarası sayesinde sebzeleri de buharda pişirebilirsiniz. Gazlı barbekünün ızgarası bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Lavtaşı sayesinde ise gazlı barbekülerde kömürlü mangal lezzetini yakalayabilirsiniz.
6. Rahat ve konforlu kullanım özellikleri taşıyan bahçe mobilyaları bahçenizde sevdiklerinizle birlikte paylaşacağınız keyifli sohbetlere tanıklık edecek.
MAC Alister çim biçme makinesi, Koçtaş.