Latincesi Castanea Sativa olan kestane, meyve olarak bilinse de lif ve karbonhidratça zengin bir tohumdur. Osmanlı’dan günümüze Türk yemek kültüründe nişastalı yapısından dolayı lezzet verici ve kıvam arttırıcı olarak özel bir yere sahiptir. Ayrıca;
Kestaneli tariflerimizle sofralarınıza lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER: 1 soğan • 1 diş sarımsak • 2 yemek kaşığı tereyağı • 10 adet kestane mantarı • 4 su bardağı tavuk suyu • 2 su bardağı közlenmiş kestane • 1 su bardağı krema • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber • Üzeri için: Frenk soğanı
YAPILIŞI: Bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince kıyın ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Doğranmış mantarları ekleyip 3-4 dakika daha soteledikten sonra kestaneleri ve tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp kestaneler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp kremayı ekleyin ve blender ile pürüzsüz bir çorba elde edene kadar çekin. Servis kaselerine paylaştırıp üzerlerine kıyılmış frenk soğanı serpin.
Çorbayı fincanda içelim! – Çorbaları kulplu ya da kulpsuz fincanlarda sunabilirsiniz.
MALZEMELER: 1 paket kalem makarna • 50 g tereyağı • 500 g haşlanmış kestane • 1 kutu krema • 1 tatlı kaşığı zerdeçal • 1 tatlı kaşığı tuz • Taze kekik
YAPILIŞI: Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Tencereye tereyağını alıp eritin. Haşladığınız kestaneleri iri parçalara bölüp tereyağında kavurun. Tuz, zerdeçal ve kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Süzdüğünüz makarnayı ekleyip iyice harmanlayın. Taze kekik yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Cam kaseler, sürahi, Ikea.
Sunum farkı – Makarna salatasını mini bardak ya da kaselerde yuvarlak bir tepsiye dizerek servis edebilir, salata sosunuzu ise sürahi ya da şişeye koyabilirsiniz.
MALZEMELER: 4 yumurta • 1.5 su bardağı tozşeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı süt • 3 su bardağı un • 1 çay bardağı kuru üzüm • 1.5 su bardağı haşlanmış kestane • 1 limon kabuğu rendesi • 1 limon suyu • 1 çay bardağı rende çikolata • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • Üzeri için: Pudra şekeri
YAPILIŞI: Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve tozşekeri ekleyip mikser ile iyice kabarana kadar çırpın. Sıvı yağ, süt ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru üzüm, kestane parçaları, limon kabuğu rendesi, limon suyu, rende çikolata, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip spatula ile karıştırın. Kek pişireceğiniz kalıbı yağlayın. Kek harcını boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Kek nerede? – Kestaneli keki emaye bir sos tenceresinde pişirip onunla servis etmek mi? Bizce çok şık bir fikir!
Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye
Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat…
Duvar boyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Yaşam alanlarını renklendirmenin sırrı bu sorularda gizli.
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…