Ananaslı sultan sarması tarifi ile karşınızdayız. 8 kişilik bu tarif masanızda güzelliği ile dikkatleri üzerine toplayacak.
Süt, un, nişasta ve şekeri tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. İndirmeye yakın vanilyayı ve margarini ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Arada bir çırparak oda ısısında kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde hindistan cevizi serpin. Oda ısısında soğutmuş olduğunuz muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine kaşık kaşık dökün.
Buzdolabına aktarıp 1 saat bekletin. Arası için krem şantiyi, süt ve krema ile birlikte yoğun bir kıvam elde edene dek çırpın. Karışımı sıkma torbasına aktarın. Buzdolabında beklettiğiniz muhallebinin üzerini kapatacak şekilde yayın.
Tekrar buzdolabına alıp 2 saat kadar bekletin. Üzerlerine yarım parmak uzunluğunda doğranmış ananas parçaları yerleştirin. Yağlı kağıt yardımı ile rulo şeklinde sarıp katlı kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Bu şekilde 1-2 saat daha bekletin. Daha sonra istediğiniz meyvelerle (ananas-çilek-frenk üzümü gibi) süsleyin.
AFİYET OLSUN!
Bakımı kolay bitkiler arasından en sevilen 10 tanesini anlatıyoruz. Bakımı kolay bitkilerin püf noktalarını ve…
İstanbul'un gözde semtlerinden Zekeriyaköy'de yer alan muazzam bir villanın kapıları sizler için açılıyor. Tarz ve…
Mikrodalga nasıl temizlenir? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sirke ile mikrodalga fırın temizliğini anlatıyoruz. İşte adım adım…
. Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave…
Şeker gübresi çiçeklere verilir mi? Faydaları ya da zararları konusunda merak edilen soruları yanıtladık. İşte…
Bu hafta Sümer ailesinin Çekmeköy'deki 270 metrekarelik loft dairesine konuk olduk. Yüksek tavanlı, rahat modern…