Akvaryum seçimi nasıl yapılmalıdır? İçinde ışık olması şart mıdır? Suyu ne kadar konulmalı? İşte detaylar…
Akvaryumlar içinde canlıların rahat bir şekilde yaşayabilmesi adına oldukça konforlu bir şekilde tasarlanıyor. Ancak bazı akvaryumlar canlıların kaliteli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi adına yetersiz kalabiliyor. Bu gibi durumların yaşanmaması adına, hayvansever olan kişiler akvaryum seçimi nasıl yapılmalıdır? sorusunun cevabını araştırıyor.
Eğer sizler de evinizde akvaryumda yaşayan bir canlı besliyorsanız akvaryum seçimi yaparken aşağıdaki kriterlere dikkat edebilirsiniz. Bu kriterlere dikkat etmeniz durumunda hayat arkadaşı olarak benimsediğiniz evcil hayvanınızın daha kaliteli bir yaşam sürmesini sağlamanız mümkün. İşte akvaryum seçimi nasıl yapılmalıdır? sorusunun cevabı;
Akvaryum hakkında en çok merak edilen ve araştırılan sorulardan bir tanesi de akvaryumun içinde ışık olması şart mıdır? sorusu oluyor. Genellikle pek çok kişi gördüğü estetik akvaryumlar sebebiyle akvaryumun içerisinde ışığın olmasının şart olduğunu düşünüyor. Ancak akvaryumda ışık alarak büyümesi gereken canlı bir bitki yoksa akvaryumun içerisine ışık yerleştirmek şart değil. Balıkların sağlıklı ve konforlu bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için günlük olarak doğal kaynaktan alınan ışık yeterli oluyor. Bu nedenle sizler akvaryumun içinde canlı bir bitkiye yer vermediyseniz ve bu bitkinin ışık alması gerekmiyorsa akvaryumun içine ışık yerleştirmek zorunda değilsiniz. Balıklarınızı günışığı ile de oldukça sağlıklı bir şekilde büyütebilirsiniz!
Akvaryum suyunun doğru bir şekilde ayarlanması akvaryumdaki canlıların konforu adına oldukça önemli. Bu nedenle akvaryumunuzun suyunu ayarlarken dikkatli olmanızda fayda var. Eğer sizler de akvaryuma ne kadar su koymanız gerektiğini bilmiyorsanız akvaryumunuzun üçte ikisini dolduracak şekilde su ayarlaması gerçekleştirebilirsiniz. Olabildiğince dinlenmiş su takviyesi gerçekleştirmeniz öneriliyor. Bu şekilde dinlenmiş, bir diğer adı ile saf su eklemesi gerçekleştirmeniz durumunda balıklarınızın daha uzun süre, kaliteli bir şekilde yaşamasını sağlayabilirsiniz.
Akvaryum bitkileri nelerdir? İşte isimleri ve özellikleri