Ahududulu mus tarifi ile karşınızdayız. Yaz bitmeden bu tatlı ile sofranıza hoş bir serinlik katın.
Hazırlama süresi: 25 dakika + soğutma
İPUCU: Çiğ yumurta yerine 250 gr ekstra krema da kullanabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- 150 gr beyaz çikolata, parçalara ayrılmış
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 adet jelatin yaprağı, 5 dakika soğuk suda ıslatılmış
- 3 adet yumurta, sarısı beyazından ayrılmış
- 375 ml çırpılmış krema
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 2 yemek kaşığı grenadin veya nar likörü
- 300 gr ahududu, hafifçe ezilmiş, ekstra süslemek için
- Servis için: Ahududu püresi
YAPILIŞI
- Çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir tavada pudra şekerini 2 yemek kaşığı su ile eriyene kadar hafifçe ısıtın, ardından ocaktan alın ve jelatini ilave ederek karıştırın.
- Başka bir kapta yumurta sarısı, krema ve vanilya özünü homojen oluncaya kadar karıştırıcı ile çırpın. Çikolata ve jelatin karışımını ekleyin, hepsini iyice karıştırın. Nar suyunu ve ezilmiş ahududuları bu karışıma ekleyin.
- Başka bir kapta yumurta aklarını kabarıp tepecikler oluşana kadar çırpın. Yumurta aklarını çikolatalı karışıma dikkatlice karıştırın. Hepsini büyük bir kaseye dökün ve 4 saat veya katılaşana kadar soğutun. Servis için üzerlerine ahududu taneleri serpin ve ahududu püresi dökün.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 344
YAĞ 27 gr
DOYMUŞ YAĞ 16 gr
KARBONHİDRAT 19 gr