Elektrikli süpürgeyle temizlemeniz gereken 14 gizli alan

Son güncelleme:

Elektrikli süpürgeniz, temizlik konusunda en büyük yardımcınız olabilir. Zeminden halıya, döşemeden köşelere kadar her yeri temizlediğinizi düşünseniz de, gözden kaçan ve oldukça kirli olabilecek bazı alanlar var. Bu noktada elektrik süpürgeniz, bu gizli kirli alanları temizlemek için size yardımcı olabilir.

İşte evinizde fark etmeden kirlenen alanlar ve süpürgenizin bu alanları ne kadar kolay temizleyebileceğini keşfedin.

Perdeler ve Jaluziler

Pencere kaplamalarınızın düzenli olarak temizlenmeye ihtiyacı var. Perdelerde ve panjurlarda biriken tozu temizlemek için yumuşak başlıklı elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Panjurları en az iki haftada bir, perdeleri ise ayda bir süpürmek idealdir.

Yatak

Her gün ortalama sekiz saat yatağınızda vakit geçiriyorsunuz ve bu da ölü deri hücreleri, toz ve akarların birikmesine yol açıyor. Yataklar yılda en az iki kez süpürülmeli, ancak alerjisi olanlar veya temiz bir uyku alanı isteyenler için daha sık yapılması tavsiye edilir.

Yastıklar

Yastıklar, uyurken saçınızdan ve cildinizden gelen kirleri toplar. Ayrıca, yastıklar üzerinde evcil hayvan tüyleri, atıştırmalık kırıntıları ve diğer döküntüler birikebilir. Çamaşır makinesinde yıkanma arasında, elektrik süpürgesi kullanarak yastıklarınızı temiz tutabilirsiniz.

Kiler Rafları

Kilerinizde dökülen kırıntılar, böcek ve kemirgenler için davetiye çıkarabilir. Raflarınızı ve kiler zeminini yılda en az iki kez süpürmek, istenmeyen misafirleri uzak tutmanın iyi bir yoludur. Ayrıca, bir şey döküldüğünde mini elektrik süpürgenizi hemen kullanarak küçük temizlikler yapabilirsiniz.

Kitap Rafları

Kitaplarınız tozlanmış olabilir ve bu toz katmanlarını temizlemek oldukça uzun sürebilir. Fırça başlığı olan bir elektrikli süpürge ile kitaplarınızı kolayca tozdan arındırabilirsiniz.

Garaj ve Kulübe

Garajınız ve kulübeniz hızla kirlenir. Bu birikintiler, zeminde çirkin ve tehlikeli bir katman oluşturabilir. Her birkaç ayda bir veya kir fark ettiğinizde, atölye tipi bir elektrikli süpürge ile temizliğinizi yapın.

Fırın

Derin temizlikten önce ve sonra, fırının altındaki yanmış kalıntıları ve kırıntıları elektrik süpürgenizle alarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Klima Ünitesi

Özellikle yaz aylarında klimanızın çevresinde hızla toz birikir. Pencere tipi klima ünitelerinin panjur ve filtrelerini veya merkezi klima sisteminin bobinlerini temizlemek için dar uçlu ve yumuşak başlıklı bir süpürge kullanabilirsiniz. Düzenli temizlik, klimanızın verimli çalışmasını sağlar ve soğutma maliyetlerinizi düşürebilir.

Abajurlar

Toz alırken genellikle masa üzerindeki eşyalara odaklanılır, ancak abajurlar da toz çekici özellikleriyle bilinir. Döşeme başlığını kullanarak abajurlarda biriken tozu temizleyebilirsiniz.

Dolap

Dolap zemini, raflar ve duvarlar da tozlanır. Haftalık temizlik rutininizin bir parçası olarak dolabınızı süpürmeyi ihmal etmeyin. Dolap düzenlemelerinizde ise detaylı temizlik yapmayı unutmayın.

Yatağın Altı

Yatağın altı, özellikle alt kısımda depolama alanı varsa, ulaşılması zor olabilir. Ancak bu alan, toz toplamak için mükemmel bir yer haline gelir. Uzun süredir yatağınızın altını süpürmediyseniz, bu iş için ideal bir zaman! En az ayda bir bu bölgeyi temizlemeyi düşünebilirsiniz.

Buzdolabı Bobinleri

Buzdolabınızın bobinleri temizlenmediğinde verimsiz çalışabilir. Yılda en az bir kez, süpürgenizin hortum başlığını kullanarak buzdolabınızın bobinlerini temizlemelisiniz. Evcil hayvanınız varsa veya tozlanma fazla oluyorsa, daha sık temizlemek gerekebilir.

Kurutma Makinesi Lint Filtresi

Kurutma makinenizin filtresinde biriken tüyler, makinenizin verimliliğini düşürebilir ve yangın riski yaratabilir. Her kullanımdan sonra filtreyi temizleseniz de, daha derin bir temizlik için elektrikli süpürgenizin dar başlığını kullanarak filtrede kalan tüyleri çekin.

Arabanızın Bagajı

Arabanızı temizlerken genellikle sadece oturduğunuz kısımlara odaklanırsınız, ancak bagajınız da düzenli temizlik ister. Arabanızın geri kalanını temizlerken bagajı ihmal etmeyin ve süpürge ile derinlemesine temizleyin.