Ev elektroniklerine 10 adımda düzen

Ev elektroniklerine 10 adımda düzen

Son güncelleme:

Yazıcı, modem, kablolar, hatta mutfak ve banyo cihazları gibi ev elektronikleri zaman içinde karmaşa yaratır. Pratik depolama fikirleri sayesinde onları akıllıca gizleyebilir ve hep düzende tutabilirsiniz.

Hazırlayan: Pelin Özkul

Hayatımıza son yıllarda evden çalışma sistemi de eklenince neredeyse evin her odası teknolojik aletlerle doldu. Cihazların ve kabloların artması da haliyle karmaşa ve düzensizlik yarattığından hoş olmayan görüntülerin çoğalmasına sebep oluyor. Oysa oyun konsollarını, uzaktan kumanda yığınlarını hem el altında tutup hem de ortalığın dağılmasını önlemenin pratik yolları da var. Bu ulaşılabilir fiyatlı ürünler ve uygulaması kolay “kendin yap” projeleri ile evi daima düzenli tutabilirsiniz.

1- DEKORE EDİN

Duvara monte televizyon kablolarını, termostat veya elektrik panelini kamufle etmek istiyorsanız, bir galeri duvarı oldukça dekoratif bir çözüm. Teknolojik cihaz etrafında bir galeri duvarı tasarlamak tüm görsel dikkati dağıtarak odağı yönlendirir. Ayrıca göz zevkinizi bozanları bir panel veya çerçevede asacağınız bir kumaş parçası da akıllıca gizler.

2- ASIN!

Masanın altına sabitlenen kullanışlı portatif raflar modem ve bilgisayar kablolarını düzenleyerek gözden uzak tutar. Kablo tutuculardan saklama kutularına, masa altı düzenleme çözümlerine kadar bu karmaşayı gizlemenin pek çok farklı seçeneği var. Üstelik tüm bunlar yerde duran çirkin kablo yığınlarına takılıp düşme riskini de ortadan kaldırıyor.

PPGE Home kablo, modem ve verici kutusu: amazon.com.tr

3- AKILLI ŞIKLIK

Fritöz, mikser, ekmek kızartma makinesi, tost makinesi, mikrodalga fırın gibi mutfakta hayat kurtaran küçük elektrikli aletler tezgahta fazla yer kapladıkları için görüntüyü bozabilirler. Eğer dolaplarda yer yoksa ve tezgahta tutmanız gerekiyorsa, kanvas gibi kalın kumaş kılıflar ile görüntüyü yumuşatın. Uygun desen ve renkte bir kılıf dekorasyona katkı sağlarken, aynı zamanda cihazınızın zarar görmesini de önler.

4- BİR PERDE ÇEKİN

Açık raflı boy dolaplar ana yaşam alanlarında veya çalışma odasında oldukça işlevseldir ama yazıcılar ve diğer gereçlerle dolu olduklarında bu karmaşanın açıkta durması çok da istenen bir durum değil. Önüne asacağınız ince bir tül ya da şık bir perde raftaki cihaz ve kabloları kolay ulaşılabilir kılar ve dekoratif biçimde gizler.

5- EN PRATİK ÇÖZÜM

Uzatma kabloları, modem ve kumandaları gözden uzakta tutmak için küçük bir kutu pratik bir çözüm olur. Ancak dikkat! Özellikle modem, akıllı TV kutusu ve yönlendiricilerin aşırı ısınmasını engellemek gerekiyor. Bu yüzden de kutu ya da mini bir dolap alırken açık kısımlarının olmasına ya da kapağın panjurlu olmasına dikkat edin. Eğer duvara monte bir tane alırsanız raf gibi kullanarak aksesuarlarla kişiselleştirip dekoratif biçimde kullanabilirsiniz.

6- KUTULAR

Honsnat kablo kutusu: Ikea.

Düzen takıntısı olanların dahi evlerinin kaotik ve dağınık görünmesine yol açan detaylardan biridir kablolar. Oysa küçük ve şık bir kablo düzenleme kutusu, priz yakınlarındaki alanları düzenli tutan ve organize eden ideal bir çözüm ve şarj ederken de telefonu koymak için kullanışlı bir yer sağlar.

7- SEPETLER

En dekoratif düzenleyici sepetler ile hem şık bir görünüm elde edin hem de depolama alanları elde edin.

8- BİR DOLAPLA İŞ TAMAM

Elektrik kutuları, termostatları, kabloları ve hatta çirkin görünen boruları dekorasyonu da tamamlayan yere özel tasarlayacağınız dolaplarda da gizleyebilirsiniz. Bunun için bir marangozdan yardım alabilir ya da bir pazar günü kendiniz tasarlayarak işi tüm ailenin katılacağı eğlenceli bir aktiviteye de dönüştürebilirsiniz.

9- KAMUFLE EDİN

İşi sadece evin içi ile sınırlamayın. Balkon ve bahçe de gizlenmesi gereken kovalar, hortumlar, klima üniteleri veya çıplak duvarlar için stratejik noktalara yerleştireceğiniz dikey panellere sarmaşık veya çiçek ve bitki sardırarak sadece istenmeyenleri maskelemekle kalmaz dış mekanı akıllıca dekore etmiş de olursunuz. Ancak bahçe işlerinde iyi olduğunuzu düşünmüyorsanız yapay yeşilliklerle süslenmiş hazır kafeslerden alarak işi pratik biçimde de çözümleyebilirsiniz.

10- BİR YER OLSA YETER

Elektronik cihazlara ait kumandaları sürekli arayıp, bulamıyorsanız ya da elinize hep yanlış kumanda geçiyorsa, düzenli biçimde saklamak için belirli bir alan ayırmanın zamanıdır. Minik kavanozlar ve kenarlı tepsiler uzaktan kumandalar, tabletler ve oyun cihazları dahil olmak üzere küçük teknolojik aletleri gizlemek ve kolay uluşmak için idealdir.