Boya yapmanın zamanı
Evimizde boya yapmak için illa usta ya da sanatçı olmaya gerekyok… Sadece bir kaç bilmeniz gereken tiyo ile usta işi boya çıkarmanız mümkün.
• Boya yaparken dikkat edilecek hususların başında temizlik geliyor.Başta zeminin naylon ile kaplanmasıve naylonun açılmaması için kenarlarabantla tutturulması önerilebilir.
• Mümkünse boya yapılacak yerdeki eşyalar başka bir yere taşınmalı.Yoksa eşyalar odanın ortasına taşınarak naylon örtü, gazete veya eski bir kumaş ile kaplanmalı.
• Boyanın türüne göre ortam havalandırmasının yapılması ihmal edilmemeli. Boya boyunca plastik eldivenve koruyucu gözlük kullanmaktafayda var.
• Fırçaya çok fazla boya sürülmemeli fırçanın ucu değil yan yüzleri kullanılmalı. Rulo ile çalışılırken ise rulo çok hızlı ve bastırılarak yapılmamalı yoksa boyada kabarcıklar ve balonlar oluşabilir.
• Boya sonrasında odanın havalandırılmasıve naylon brandaların kaldırılması yeterli olur. ~
Radyotör kabini yapalım
Radyatörler kış aylarında bir zaruriyet, ancak pek çoğu çok eski ya dahiç şık değil. Evinizin dekorasyonu nekadar güzel olursa olsun çirkin radyatörleri saklamakta başarılı olamayabilirsiniz. Radyatörlerde halı hazırdapahalı olduklarından üzerlerine bir kabin yaptırmak daha hesaplı bir yöntem olabilir. Sıcaklığın odanın içinde yayılması için ön kısımları ızgaralı yaptırmanızda fayda var.Yetenekli iseniz bu kabini ahşap levhadan kendiniz de yapabilirsiniz.
Duvarları koruyalım
Trafiğin yoğun olduğu alanlarda duvarların zarar görme olasılığı çok yüksek. Her seferinde boya yapmakda çok pratik olmayabilir. Bu sebeple daha uzun vadeli bir çözüm olanlambri yaptırabilirsiniz. Lambriyi kendinizde yapabilirsiniz. Bunun için eşit ölçülerde çıtalar kestirmeniz gerekiyor.Aynı zamanda duvarın genişliğinde3 adet tahta çıta da kestirin.Bu 3 çıtayı iskelet olarak kullanın.Daha sonra çıtaları bu iskeletlerinüstüne çakın. Alta ve üste süpürgelikler yapıştırın ve lambrileri dilediğinizbir renge boyayın. ~
Parkeleri unutmayın
Bu ay parkelerinizi değiştirmek yada cilalamak için oldukça uygun. Laminat parkenin döşenmesi özelliklekilitli sisteme sahip olanlar içinoldukça kolaydır. Önce döşeyeceğinizzeminin pürüzsüz olmasına dikkatedin. Döşemeden 48 saat önceparkeleri oda sıcaklığında düz biryüzeyde saklayın. İlk döşeme sırasınınduvara paralel olmasına dikkatedin. Parkeniz kilitli değilse iç yüzeylerine yapıştırıcı sürün. Plakaları manivelaile iyice sıkıştırın. 24 saat kurumasınıbekleyin.