Fırınlanmış domatesli, pesto soslu ekmek tarifi ile karşınızdayız. İşte Evbahçe Dergisi’nden leziz bir tarif…
GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr beyaz un,
- 1 paket instant maya (10 gr),
- 10 gr tuz,
- 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,
- 320 ml su,
- Pesto sos,
- Fırınlanmış domates
YAPILIŞI
Tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp tezgaha alın. Hamuru yaklaşık 5-6 dakika çalıştırın. Ardından kaba alıp üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin. Hamuru bolca unlanmış yüzeye altı üstte kalacak şekilde alın. Parmak uçlarınızla geniş bir dörtgen şekli verdikten sonra ortasına pesto sosu sürüp fırınlanmış domatesleri yerleştirin. Ardından önce üst kısımdaki uzun kenarı ortaya doğru katlayın. Sonrasında ise alt kısmı aynı şekilde ortaya kapatın.
Katlı kısmını alta alarak bir tarafından 4 parmak kalınlığında hamuru tek hareketle verevli kesin. Şu an rulo gibi içerisinde pesto ve domatesler olan ama üzeri kapalı bir hamur parçanız var. Bu hamuru kendi etrafında aşağıdan yukarı içli kısmı yukarı bakacak şekilde çevirin.
Kenarlarından biraz çekerek kayık gibi veya gül gibi dolayarak dilediğiniz şekli verin. Yarım saat de bu şekilde beklettikten sonra 2000C’yeye ısıttığınız fırının orta rafında 20-25 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis ederken üzerine biraz da sızma zeytinyağı sürebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
- Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: Ekşi mayalı siyez unlu ekmek tarifi
- Porchini mantarlı ekmekler (4 kişilik tarif)
- Tarhanalı ekmek tarifi
- Evde ekmek nasıl yapılır? 5 farklı ekmek tarifi