Mangolu pandispanya tarifi (10 kişilik)

Mangolu pandispanya tarifi ile karşınızdayız. Bu muhteşem tatlının tadı da görünümü kadar harika.

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 300 gr hazır pasta tabanı, küpler halinde kesilmiş
  • 150 ml limoncello likörü (veya 150 ml limon suyunu 3 yemek kaşığı pudra şekeri ile karıştırıp kullanın)
  • 250 gr acıbadem kurabiyesi
  • 1 paket hazır limonlu puding
  • 400 gr mango
  • 1 paket hazır vanilyalı muhallebi
  • 4 adet çarkıfelek meyvesi
  • 600 ml krema
  • 50 gr pudra şekeri
  • İnce rendelenmiş limon kabuğu ve 1 adet limonun suyu
  • Süslemek için ekstra çarkıfelek meyvesi

YAPILIŞI

  1. Kek küplerini büyük cam bir kaba koyun. Limoncellonun yarısını kekin üzerine dökün. Limonlu pudingi paketin üzerindeki tarife uygun pişirip soğutun. Acıbadem kurabiyelerini ufalayın, kalan limoncelloyu üzerlerine serpin.
  2. Acıbadem kurabiyelerini kek küplerine karıştırıp üzerlerine limonlu pudingi dökün. Küp şeklinde doğradığınız mangoları üzerine ekleyin. Muhallebiyi paketteki tarife göre pişirip soğutun. Çarkıfelek meyvesinin içini çıkarıp ezin ve muhallebinin içerisine karıştırın.
  3. Karışımı limonlu pudingin üzerine dökün. Kremayı, şekeri, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu köpürüp beyaz tepeler oluşana kadar çırpın. Pudingin üzerine koyun ve buzdolabına kaldırın. Servis yaparken çarkıfelek meyveleri ile süsleyin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 792
YAĞ 46 gr
DOYMUŞ YAĞ 24 gr
KARBONHİDRAT 77 gr

Pandispanya tarifi ve frambuazlı pratik pasta