Gnocchi, tavuk ile çok güzel bir ikili oluyor.
Hazırlama süresi: 25 dakika
İPUCU: Yeşillik yerine bebek ıspanak yaprakları da kullanabilirsiniz
GEREKLİ MALZEMELER
- 75 gr ekmek kırıntısı
- 1 limon kabuğu rendesi ve servis için limon dilimleri
- 1 ½ çay kaşığı öğütülmüş karabiber
- 2 adet tavuk göğsü, yatay şekilde ikiye bölünmüş ve oklava yardımı ile ezilmiş
- 1 adet orta boy yumurta, çırpılmış
- Sprey şişede ayçiçek yağı
- 500 gr gnocchi
- 460 gr konserve közlenmiş kırmızı biber, suyu süzülmüş
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 3 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
YAPILIŞI
- Ekmek kırıntılarını limon kabuğu rendesi ve karabiber ile karıştırın. Tavukları önce yumurtaya ardından ekmek kırıntılarına bulayın. Bir tavaya sıvı yağ püskürtün ve tavuk parçalarını 4 dakika her tarafı altın rengi olana kadar kızartın, tavadan çıkartın.
- Bu arada, bir tencerede suyu kaynatın ve gnocchiyi suya atın, gnocchiler suyun yüzüne çıkana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Suyundan yarım su bardağı kadar ayırın ve kalanını süzün.
- Biberleri, sarımsak ve ayırdığınız pişirme suyu ile birlikte bir mutfak robotundan geçirin. Pürüzsüz bir kıvama gelen sosu gnocchi ile karıştırın ve maydanoz ekleyin. Tavuğu dilimleyip gnocchi ve limon dilimleri ile birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 495
YAĞ 3 gr
DOYMUŞ YAĞ 1.6 gr
KARBONHİDRAT 70 gr