Kayısı marmelatı tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarifle kayısılarınızı marmelat haline getirebilir, uzun süre saklayabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika
Kaç kişilik: 4 kişilik
Dikkat: Bu ölçülerden 3 adet 500gr’lık kavanoz marmelat çıkacaktır.
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 çay bardağı su
- 2 kilogram şekerpare cinsi kayısı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 kilogram toz şeker
- 8 adet karanfil
YAPILIŞI
- Kayısıların çekirdeklerini ayıklayın, çelik tencerenin içine bir sıra dizin.
- Üzerini örtecek kadar toz şeker serpin ve tekrar bir sıra kayısı dizin.
- Aynı işleme kayısı ve şeker bitene kadar devam edin.
- Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin.
- Ertesi gün kayısılar sulanmış ve şekerin büyük bir kısmını içine çekmiş olacaktır.
- 1 çay bardağı su ekleyip yüksek ateşte kaynatın.
- Kaynama sesini duyduğumuzda karanfilleri ve limon suyunu ekleyip altını kısın. (Limon suyu kayısıların beklerken şekerlenmemesini sağlar.)
- 45 dakika boyunca kısık ateşte pişirin ve sıcakken blenderden geçirin.
- Blenderden geçirdiğiniz kayısı marmeladını sıcakken kavanozlara doldurun ve ters çevirip bir gece dinlendirin.
- 1 gece beklettiğiniz kavanozların kapaklarını kontrol edin. Kapağı şişmiş olan kavanoz varsa açın ve marmelatları ısıtıp farklı bir kapakla tekrar kapatıp ters çevirin.
- Kavanozları oda sıcaklığında ve fazla ışık almayan ortamda saklayın.
- Kullanmak üzere açtığınız kavanozları 3 gün içerisinde bitirmelisiniz.
- Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
- Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça
- Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi
- Kızılcık marmelatı tarifi (1 kg kızılcık ile yapılışı)
- Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı
- Vişne reçeli tarifi – 1 kg vişne ile reçel nasıl yapılır? (Püf noktalar)
Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)