Mantar soslu tavuk tarifi (2 kişilik)

Mantar soslu tavuk tarifi ile karşınızdayız. Hafta sonu sofralarınızı süsleyecek lezzetli bir tavuk yemeği.

Hazırlama süresi: 35 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

• 1 çay kaşığı sıvı yağ
• 2 adet tavuk göğsü
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 250 gr mantar, dilimlenmiş
• 2 diş ezilmiş sarımsak
• 100 ml beyaz şarap
• 100 ml krema
• 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz yaprağı
Servis için:
• Haşlanmış taze patates ve ıspanak

YAPILIŞI

  1. Fırını 180 °C’de ısıtın. Yağı bir tavada ısıtın, tavuk göğüslerinin üzerine tuz ve karabiber serpip her iki tarafını 2 dakika kızartın. Tavukları bir fırın kabına alın ve 20 dakika fırında pişirin.
  2. Tereyağını tavada eritin, ısıyı açın, mantarları ekleyin. Hafifçe kızarana kadar pişirip ardından sarımsak ve şarabı ekleyin, alkol kokusu çıkana kadar köpürtün. Isıyı azaltın ve kremayı karıştırıp tuzunu kontrol edin.
  3. Sos koyulaşınca maydanozu sosun içine atın. Bu sosu pişmiş ve dilimlenmiş tavukların üzerine dökerek haşlanmış taze patates ve ıspanakla birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 547
YAĞ 38 gr
DOYMUŞ YAĞ 22 gr
KARBONHİDRAT 2.5 gr

Kağıtta balık tarifi (2 kişilik)