Kızarmış pastırma ve somon birbirine çok yakışıyor.
Hazırlama süresi: 20 dakika
İPUCU: Somon derisinin çıtır olması için önce balığın derili tarafını pişirin.
GEREKLİ MALZEMELER
• 4 kalın dilim pastırma
• 2 taze soğan, doğranmış
• 225 gr dondurulmuş bezelye
• 100 gr konserve kırmızı biber
• 1 su bardağı konserve pancar, küp doğranmış
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 4 x 175 gr somon fileto
YAPILIŞI
- Pastırmayı yapışmaz bir tavada gevrekleşinceye kadar kızartın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya taze soğan ve bezelyeyi ekleyin, pişene kadar 2-3 dakika çevirin.
- Pancarı ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Hepsini bir servis tabağına aktarın ve sıcak tutun.
- Tavaya yağı ekleyin ve somonun her iki tarafını da çevirerek 3-4 dakika pişirin. Bezelyeli karışımın üzerine yerleştirip servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 459
YAĞ 36 gr
DOYMUŞ YAĞ 7.5 gr
KARBONHİDRAT 11 gr