Peri-peri soslu karides tarifi (4 kişilik)

Peri-peri soslu karides tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifte karides yerine tavuk da kullanabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 30 dakika

İPUCU: Karidesleri pişirmeden önce sosla buzdolabında bekletmek lezzetini artırır.

GEREKLİ MALZEMELER

• 400 gr karides (kuyrukları kalacak şekilde kabukları ayıklanmış)
• 2 yemek kaşığı peri-peri baharatı
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 1 adet kırmızı ve 1 adet yeşil biber, şeritler halinde doğranmış
• ½ çay kaşığı zerdeçal
• ½ çay kaşığı acı pul biber
• 200 gr pirinç
• 400 ml sebze suyu
Servis için:
• Karışık salata

YAPILIŞI

  1. Karidesleri büyük bir kaseye alın, peri-peri baharatını serpin ve iyice karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika buzdolabında bekletin.
  2. Bu arada yağın yarısını derin bir tavada ısıtın ve biberleri yumuşayana kadar 3 dakika yüksek ateşte kızartın.
  3. Pirinci tavaya ekleyin, zerdeçal ve pul biberi serpip iyice karıştırın. Sebze suyunu içine döküp kaynatın ve altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar 10- 12 dakika pişirin.
  4. Kalan yağ ile bir kızartma tavasını yüksek derecede ısıtın ve karidesleri, pembeleşip hafif renk alana kadar her iki tarafı 2 dakika pişirin. Pilav ve karışık salata ile bekletmeden servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 307
YAĞ 4 gr
DOYMUŞ YAĞ 1 gr
KARBONHİDRAT 46 gr

Reyhan şerbeti nasıl yapılır? (1 sürahilik tarif)