Karabuğday eriştesi eşliğinde soyalı somon tarifi (2 kişilik)

Son güncelleme:

Asya usulü bu somon akşam yemekleri için güzel bir seçenek.

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA

İPUCU: Bu Japon marinasyonunun yapımı çok kolay ve güzel bir aroma verir.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı mirin (ya da 1/4 çay kaşığı şeker ile karıştırılmış pirinç sirkesi)
  • 2×125 gr somon fileto
  • 100 gr karabuğday eriştesi
  • 100 gr brokoli
  • 75 gr soya fasulyesi
  • 1 adet olgun avokado, dilimlenmiş
  • Sosu için: 2 çay kaşığı susam yağı, 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 adet lime suyu

YAPILIŞI

  1. Soya sosu ve mirini karıştırın. Somonun üzerine bu sosu dökün, üzerini kapatıp en az 20 dakika, vaktiniz varsa bir gece buzdolabında marine edin.
  2. Fırın ızgarasını en yüksek ısıya alın. İçine pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz pişirme kabına somon dilimlerini koyun ve pişene kadar 5-6 dakika ızgara yapın. Bu sürede erişte, brokoli ve soya fasulyelerini kaynayan suda ayrı ayrı haşlayın ve iyice süzün.
  3. Sos malzemelerinin tümünü birlikte karıştırın, haşladığınız sebzelerin üzerine dökün.
  4. Tabağınıza önce erişte ve sebzeleri paylaştırın, sonra somonu üzerlerine yerleştirin. Avokado dilimleriyle birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

KALORİ 755

YAĞ 40 gr

DOYMUŞ YAĞ 7.5 gr

KARBONHİDRAT 53 gr

Yulaflı ve susamlı jumbo somon dilimleri tarifi (4 kişilik)