Fransız midye mariniere tarifi (2 kişilik)

Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 10 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 600 gr temizlenmiş taze midye
  • 1 adet arpacık soğan, ince doğranmış
  • 1 diş ince doğranmış sarımsak
  • 125 ml sek beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

  1. Midyeleri iyice yıkayıp kapaklı, kalın tabanlı bir tavaya alın.
  2. Maydanoz hariç kalan malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynatın. Midyelerin eşit şekilde pişmesi için tavayı ara sıra sallayarak 3-4 dakika pişirin.
  3. Kabuklar açıldıktan sonra midyeleri pişirme suyu ile birlikte iki kaseye koyun. Maydanoz serperek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 243
  • YAĞ 2 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
  • KARBONHİDRAT 1 gr

Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk nedir?