Kremalı tavuklu, mantar ve maydanozlu gnocchi tarifi ile karşınızdayız. Fırında pişirmek yemeğinize ayrı bir lezzet katacak.
Hazırlama süresi: 25 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 20 gr tereyağı
- 2 diş sarımsak, ince doğranmış
- 4 adet arpacık soğan, soyulmuş ve doğranmış
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 350 gr mantar, dilimlenmiş
- 250 gr pişmiş tavuk, parçalara ayrılmış
- 230 ml krema
- 100 ml süt
- Rendelenmiş muskat
- 500 gr taze patates gnocchi
- 1 küçük demet maydanoz, doğranmış
- 50 gr parmesan peyniri, ince rendelenmiş
Servis için:
Ispanak salatası
YAPILIŞI
- Tereyağını büyük boy bir tavada eritin. Sarımsak ve arpacık soğanı ekleyin, orta ateşte yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin.
- Zeytinyağı ve mantarları ekleyin, ısıyı artırın ve 6-8 dakika pişirin. Tavuk, krema, süt ve muskat ekleyerek karıştırın, tuzunu kontrol edip 2 dakika kadar pişirin.
- Bu arada, gnocchiyi paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin, iyice süzün ve tavuklu karışıma ekleyin. Maydanozu ve ½ peyniri karıştırın.
- Fırının ızgara ayarını açın. Karışımı ısıya dayanıklı büyük bir fırın kabına aktarın, kalan peyniri üzerine serpin ve altın rengini alana kadar 4-5 dakika ızgara yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 542
- YAĞ 26 gr
- DOYMUŞ YAĞ 14 gr
- KARBONHİDRAT 40 gr
Bu tariflerimizi de denemelisiniz:
Tavuk köfteli makarna tarifi (4 kişilik)
Peynirli ve biberli makarna tarifi (2 kişilik)