Kalorisi düşük bu Hint yemeğini gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet soğan, dilimlenmiş
- 600 gr tavuk göğsü, iri küpler şeklinde kesilmiş
- 5 yemek kaşığı tikka ezmesi
- 1 adet acı kırmızı biber, ince doğranmış
- 400 gr konserve domates
- 250 ml tavuk suyu
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı kişniş, ince doğranmış
- 200 gr basmati pirinç, pişmiş
Servis için:
- Naan ekmeği
YAPILIŞI
- Yağı derin, yapışmaz bir tavada ısıtın ve soğanı tavada 5 dakika kısık ateşte kızartın. Tavadan alın ve bir kenara koyun. Aynı tavaya tavukları koyup orta-yüksek ateşte 5 dakika kızartın. Tikka ezmesi ve biberi ekleyip 2 dakika daha pişirin.
- Soğanları, domatesi ve tavuk suyunu tavukların üzerine ilave edin. Kaynama noktasına getirin, 15 dakika pişirin.
- Tencereyi ateşten alıp yoğurt, ketçap ve kişnişi ekleyerek karıştırın. Pirinç ve sıcak naan ekmeği ile birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 462
- YAĞ 7.5 gr
- DOYMUŞ YAĞ 1 gr
- KARBONHİDRAT 50 gr
Bu tariflerimizi de denemelisiniz:
Tavuk biryani tarifi (6 kişilik)
Limonlu tavuk ve kuskus tarifi (4 kişilik)