Tavuk şinitzel tarifi (Salata ile)

Şinitzeli geleneksel haliyle yapmak için dana eti kullanabilirsiniz.

  • 4 kişilik
  • Hazırlama süresi: 30 dakika

İPUCU: Artan şinitzel ve salatalar, sonraki gün için çok lezzetli bir sandviç malzemesi olabilir.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet tavuk göğüs şinitzel
  • 50 gr un
  • 2 yumurta, çırpılmış
  • 90 gr ekmek kırıntısı
  • Kızartmak için yağ
  • ½ limon, servis için hazırlanmış

Kış salatası için:

  • ¼ kırmızı lahana
  • ½ rezene
  • 2 yemek kaşığı krem şanti
  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • ½ limonun suyu

YAPILIŞI

  1. Kış salatasını yapmak için, ince doğranmış lahana ve rezeneyi krema, hardal ve limon suyuyla karıştırın. Tuz ve karabiber ile baharatlandırıp kenara alın.
  2. Un, yumurta ve ekmek kırıntılarını üç ayrı tabağa koyun. Un ve ekmek kırıntılarına tuz ve karabiber ilave edin. Şinitzeli önce un ardından çırpılmış yumurta ve ekmek kırıntılarına bulayın.
  3. Tavada kızartma yağını iyice ısıtın ve şinitzelleri orta ısıda 2 dakika pişirip çevirin, altın rengini alana kadar 2 dakika daha pişirin. Kağıt havlu ile yağını çektirip salata ve limon ile birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 441
  • YAĞ 18 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 5.5 gr
  • KARBONHİDRAT 27 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Fırında pırasalı tavuk tarifi (6 kişilik)

Meksika usulü balık taco tarifi (8 kişilik)

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif

Tavuk köfteli makarna tarifi (4 kişilik)

Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)