Tacoyu bu kez balık ile denemeye ne dersiniz?
Hazırlama süresi: 30 dakika
İPUCU: Balıkların çıtır kalması için kuru olduklarından emin olun.
GEREKLİ MALZEMELER
- Sıvı yağ, kızartmak için
- 500 gr beyaz balık (mezgit, çipura ya da levrek), 9 cm şeritler halinde kesilmiş
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber
Tempura için:
- 150 gr un
- 250 ml soda
Krem sos için:
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 5 yemek kaşığı krema
- Limon kabuğu rendesi ve ½ limonun suyu
Servis için:
- 16 adet taco
- Kıyılmış taze soğan
- Kıyılmış beyaz lahana
- Domates salsa
- Jalapeno biberleri (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Tempura hamuru için, un, 1 çay kaşığı tuz ve bol öğütülmüş karabiberi bir kapta karıştırın, sodayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve 15 dakika kenarda bekletin. Sosu hazırlamak için, bütün malzemeleri karıştırın. Kenara alın.
- Büyük, derin bir kızartma tenceresinde yağı 180 °C’de ısıtın. Balık şeritlerini tempura hamuruna batırın, balığın etrafını iyice unla kaplayın.
- Kızgın yağda, yaklaşık 5 dakika altın rengi olana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Tacoların içlerine önce balıkları yerleştirin, ardından rendelenmiş lahana, taze soğan, krema, salsa ve jalapeno biberlerini paylaştırın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 381
- YAĞ 19 gr
- DOYMUŞ YAĞ 2 gr
- KARBONHİDRAT 35 gr