Kiraz reçeli nasıl yapılır? (2 kg kiraz ile)

Kiraz reçeli tarifi ile karşınızdayız. 2 kilogram kiraz ile yapabileceğiniz bu kiraz tarifini beğeneceksiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 kg. Kiraz
  • 6 su bardağı şeker
  • 3 çay bardağı su
  • 8-10 parça limon tuzu veya yarım limon suyu

YAPILIŞI

Kiraz reçeli nasıl yapılır
  • Kirazları yıkayıp ayıklayın.
  • Sap kısmına yakın bir yerden bastırın ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Üzerine şekerini serpip ağzını kapatın ve en az  bir gece bekletin.
  • Şeker büyük oranda eriyince, 3 çay bardağı suyu da ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Üzerine köpükler birikmeye başlayınca, köpükleri kevgirle alın.
  • Altını kısın ve olgunlaşana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Kaynarken çıkan kabarcıklar iri iri ve kıvamlı olmaya başladıysa ocaktan alın.
  • Sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Hemen tüketecekseniz, soğuduktan sonra ağzını kapatıp güneş görmeyen, serin bir yere kaldırın.

AFİYET OLSUN

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif

Vişne reçeli tarifi – 1 kg vişne ile reçel nasıl yapılır? (Püf noktalar)

Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı

İncir reçeli nasıl yapılır? İşte kolay tarif

Mandalina reçeli nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi

Portakallı havuç reçeli tarifi!

Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif

Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça