Çiçeksi aromalarla zenginleşen mürver infüzyonu balı, kreplerin, tatlıların üzerine ekleyebilir ya da su, limon ve buzla karıştırarak harika bir limonata yapabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
Kullandığınız kavanozu doldurabilecek kadar saplarından ayıklanmış mürver, süzme bal.
YAPILIŞI
Mürver çiçeklerini saplarından ayıklayın. Cam kavanozun içine tepeleme doldurun. Üzerini kapatacak şekilde balı dökün ve bir tülbentle kavanozun ağzını örtüp iple bağlayın. Bir hafta kadar bekleterek mürverin aromasının bala geçmesini sağlayın. Bir haftanın sonunda balı süzgeçten geçirerek bir başka cam kavanoza aktarın. Ağzını kapatıp saklayın. Aromasını kaybetmeden 1-2 ay içinde tüketin.
AFİYET OLSUN
Tarif: EvBahçe
Dikkat: Kara mürverin (Sambucus nigra) tohumları, kökleri, kabukları ve bütün yeşil kısımları insanlar için zehirli olan siyanojenik glikozit içeriyor. Yeterli miktardan fazla yenildiğinde mide bulantısı, kusma, ishal gibi rahatsızlıklara hatta daha ağır tablolara neden olabiliyor. Yeşilken toksik olan yemişleri tamamıyla olgunlaştığında pişirilerek yenilebiliyor. Pişirme işlemi meyveleri güvenli bir şekilde yenilebilir hale getiriyor.
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Sakinleştirici çay tarifi – Mürver çayının mükemmel etkisi
Bitki çayı tarifleri ile hastalıklardan korunun
Zerdeçal çayı nasıl yapılır? İşte tarifi