Sakinleştirici çay tarifi ile karşınızdayız. Mürverin çayını da demleyebilirsiniz. Sakinleştirici özellikler gösteren bu nefis çayı eğer mevsiminde değilseniz aktarlarda satılan kuru mürver çiçekleriyle de yapabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- Mürver
- Su
- Bal
YAPILIŞI
Kaynamış bir bardak suyun üzerine bir yemek kaşığı kadar saplarından ayıklanmış mürver çiçeği koyun. Ağzını kapatıp beş dakika kadar demlenmeye bırakın. Süzüp bir çay kaşığı bal ekleyerek tüketin.
DİKKAT: Kara mürverin (Sambucus nigra) tohumları, kökleri, kabukları ve bütün yeşil kısımları insanlar için zehirli olan siyanojenik glikozit içeriyor. Yeterli miktardan fazla yenildiğinde mide bulantısı, kusma, ishal gibi rahatsızlıklara hatta daha ağır tablolara neden olabiliyor. Yeşilken toksik olan yemişleri tamamıyla olgunlaştığında pişirilerek yenilebiliyor. Pişirme işlemi meyveleri güvenli bir şekilde yenilebilir hale getiriyor.
Tarif: EvBahçe
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Bitki çayı tarifleri ile hastalıklardan korunun
Zerdeçal çayı nasıl yapılır? İşte tarifi
Papatya çayı nasıl yapılır ve nasıl demlenir?
Kış çayı tarifi: Bitki ve meyvelerle gelen sağlık
Metabolizma hızlandıran zerdeçal çayı nasıl yapılır? Diyetisyenden müthiş tarif
Ada çayı faydaları nelerdir? Zararı var mı? Uzmandan yanıtlar
Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? Kimler tüketmemelidir? Nasıl içilir?