Patates mücveri tarifi ile karşınızdayız. Maç günlerinde herkesi mutlu edecek bir tarif.
Hazırlama süresi: 20 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 800 gr patates kızartması veya patates püresi (Kalan patatesleri değerlendirin)
- Biraz süt veya krema
- 50 gr tereyağı
- 1 adet büyük soğan, doğranmış
- 400 gr yeşil sebze, kabaca doğranmış (Kalan yeşil otları değerlendirin)
- 3 yemek kaşığı kapari
- 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
YAPILIŞI
- Kızarmış patates kullanıyorsanız, büyük bir kapta kabaca ezin. Eğer kuruysa birkaç yemek kaşığı süt veya krema ekleyin.
- Tereyağının yarısını bir tavada eritin ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Yeşillikleri ve kapariyi birlikte püreye ekleyip karıştırın.
- Kızartma tavasını mutfak kağıdıyla silip ardından kalan tereyağını ve bitkisel yağı ekleyin ve tekrar ocağa alın. Patates karışımından büyük kaşıklar alın ve aralıklarla tavaya yayın, üzerlerine bastırarak yassı formlar verin.
- Altın rengini alana kadar her iki tarafı yaklaşık 2 dakika hafifçe kızartın. Karışım bitene kadar işlemi tekrarlayın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 531
- YAĞ 28 gr
- DOYMUŞ YAĞ 8 gr
- KARBONHİDRAT 56 gr
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Fesleğenli kabak mücveri tarifi (12-14 kişilik)
Tavuklu fasulyeli salata tarifi (6 kişilik)
Sıcak elma soslu, ricottalı, elmalı tost tarifi (4-6 kişilik)