Hazırlaması oldukça kolay olan kuskus tavukla da çok yakışıyor.
Hazırlama süresi: 15 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 parça kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi, ekstra 1 limon, yarıya bölünmüş
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 paket kuskus
- Servis için: Bir avuç taze nane, ekstra 4 dal nane
YAPILIŞI
- Tavukları limon kabuğu rendesi, limon suyu ve sarımsak ile harmanlayın.
- Yapışmaz bir tavayı ısıtıp tavuğu 10 dakika çevirerek gerektiği kadar kızartın.
- Kuskusu paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Piştikten sonra içine ½ limon suyu ve bir avuç dolusu doğranmış naneyi ekleyin.
- Limonun diğer yarısını dilimler halinde kesin ve dilimlenmiş tavuk, kuskus ve nane dalları ile birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 238
- YAĞ 4 gr
- DOYMUŞ YAĞ 0.8 gr
- KARBONHİDRAT 12 gr
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Tavuklu fasulyeli salata tarifi (6 kişilik)
Barbekü soslu tavuk tarifi (2 kişilik)
Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik)