Tavuklu buğday çorbası tarifi ile karşınızdayız. Bu iç ısıtan çorbanın besin değeri de çok yüksek.
Hazırlama süresi: 30 dakika
KİŞİ BAŞI
- KALORİ: 175
- YAĞ: 11 gr
- DOYMUŞ YAĞ: 2.8 gr
- KARBONHİDRAT: 2.7 gr
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan, ince kıyılmış
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 adet havuç, küp şeklinde doğranmış
- 1 adet tavuk suyu tableti
- 4 adet derisiz kemiksiz tavuk budu
- 1 dal biberiye
- 1 defne yaprağı
- 3 yemek kaşığı buğday
YAPILIŞI
- Yağı orta boy bir tencerede ısıtın, soğanı, sarımsağı ve havucu ilave edip yumuşayana kadar kısık ateşte kavurun.
- Tavuk suyu tabletini 750 ml kaynar suda eritip içine ekleyin. Tavuğu, biberiyeyi ve defne yaprağını tencerenin içine ilave edin. En son buğdayı ilave edip buğday yumuşayana kadar pişirin.
- Tavuğu tencerenin içinden çıkarın ve etini didikleyin. Sonra tekrar tencereye alıp karıştırın.
- Çorbanızı kıtır ekmekler ile birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN!