Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 150 gr taze tagliatelle makarna,
- 1 lt haşlama suyu,
- 5 g ayçiçek yağı,
- 2 g tuz
Krema sosu için:
- 60 g krema,
- 2 cl beyaz şarap,
- 1 diş sarımsak,
- 5 g sızma zeytinyağı,
- 1 g tuz
- 1 g karabiber
Pesto sos için:
- 10 g taze fesleğen,
- 20 g sızma zeytinyağı,
- 2 g çam fıstığı,
- 2 g parmesan peyniri
Üst malzemesi için:
- 10 g parmesan,
- 1 dal fesleğen
HAZIRLANIŞI
Hazırlanışı: Pesto sos malzemelerini blender’da çekin. Krema sosu için zeytinyağını tavaya koyun, ezilmiş sarımsak ekleyin, biraz kavurup beyaz şarap ekleyin ve çektirin. Üzerine krema ekleyin. Haşlama suyundan 50 g kremaya ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiber ilave edin. 150 g taze tagliatelle makarnayı haşlayın.
Haşlanmış makarnayı kremalı sosun içine ekleyin. En son hazırladığınız pesto sosu da makarnaya ekleyerek tavada bir-iki dakika harmanlayıp sosun makarnaya nüfuz etmesini sağlayın. Hazırladığınız makarnayı tabağa alın. Üzerine kavrulmuş çam fıstığı, 1 dal fesleğen ve rendelenmiş parmesan peynir serpip servis yapın.
AFİYET OLSUN!