Yılbaşı için menü önerileri ve sofranızı ziyafete çevirecek 3 tarif ile karşınızdayız. Yılbaşı akşamı tüm sevdiklerinizle beraber olduğunuz eğlenceli, bol sohbetli ve lezzetli sofraların olduğu yılın son güzel anlarından biri. Tüm ailenin ve dostların bir araya geldiği bu özel günü yediden yetmişe herkes en güzel şekilde karşılamak istiyor. Yılbaşı sofralarında bir klasik haline gelen hindi yerine farklı lezzet arayışında olanlar için 3 menü önerilerimiz ve tariflerimiz var.
YILBAŞI İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ
MENÜ 1:
- Kestane çorbası
- Peynir tabağı
- Muhammara, humus crostini kıtırları ile
- Zeytinyağlı yer elması
- Balkabağı ve buğday salatası
- Kestaneli, üzümlü pirinç pilavı
- Milföye sarılı bonfile
- Çikolata tabağında kestane püresi
MENÜ 2:
- Fırınlanmış kereviz çorbası kuru domates, pesto sos ve kavrulmuş fıstık ile.
- Taze fesleğen ve ricotto ile doldurulmuş kabak domates
- Kestaneli iç pilavlı hindi
- Dağ yemişli pannacotta
MENÜ 3:
- Mozzarella caprese, fasulye pilaki
- Izgara ahtapot salatası
- Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik)
- Ev yapımı makarna
- Zeytinyağı ile haşlanmış levrek
- Kavrulmuş bebek patates ve taze otlar ile sotelenmiş mevsim sebzeleri
- Çikolata ve ahududu mousse
- Limon beze tart
MENÜ 4:
- Fırınlanmış patlıcan, Burrata peyniri ile
- Mantarlı ve füme somonlu kiş
- Fırınlanmış hindi, iç pilav, kestane, patates, Brüksel lahanası ve yaban mersini sos ile
- Kestaneli mus ile doldurulmuş çikolata topu, ballı tarçınlı sos, frambuaz ve çilek sorbe ile
TARİF: Kestaneli mus ile doldurulmuş çikolata topu ballı tarçınlı sos, frambuaz ve çilek sorbe ile (4 kişilik)
Çikolata topu malzemeleri: 400 gr bitter çikolata
Yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin ve 32 derece civarındayken fırça yardımı ile yarım daire şeklindeki kalıplar içerisine sürün; dolaba koyun donmasını bekleyin. Sağlam olması için bu işlemi iki defa yapın; böylece çikolata hem kalın hem sağlam olur; daha sonra kalıptan çıkartın.
Kestaneli çikolata mus malzemeleri: 360 gr bitter çikolata, 220 gr süt, 5 gr jelatin, 400 gr çırpılmış krema, 100 gr kestane şekeri
Yapılışı: Jelatini soğuk suyla ıslatın. Sütü kaynatın ve ocağı kapatıp jelatini süzdürdükten sonra sütün içine atın. İyice karıştırıp süzdürerek önceden parçalanmış çikolatanın içine dökün. Çikolatalar eriyene kadar karıştırıp çırpılmış krema ile de karıştırdıktan sonra kestane şekeri parçalarını ilave edin.
Ballı tarçınlı sos malzemeleri: 100 gr bal, 20 gr tarçın toz, 100 gr şeker, 500 gr krema.
Yapılışı: Şekeri tavada kısık ateşte hiç karıştırmadan karamel haline gelene kadar bekletin. Karamel olduktan sonra içine krema ekleyin ve kaynatın. Kaynamasının ardından tarçın ve bal ilave edin. Kalıptan çıkardığınız yarım çikolata toplarının içine önceden hazırlanan musu, sıkma torbası yardımıyla sıkarak kapaklarını kapatın. Üzerine ballı tarçınlı sosu sıcak olarak dökün. Yanına frambuaz ve çilek sorbe koyarak servis edin.
MENÜ 5:
- Havuçlu dip
- Pancar soslu avokadolu kısır
- Zencefilli rezeneli somon
- Fırında patates
- Kestaneli cheesecake
- Zencefilli ve rezeneli somon tarifi (8-10 kişilik)
MENÜ 6:
- Balkabağı çorbası
- Mantarlı rulo sormalar
- Brokoli graten
- Dolgulu tavuk
YILBAŞINA ÖZEL 3 ANA YEMEK TARİFİ
Koskoca bir yılı geride bırakırken yeni bir yıla göz alıcı ve lezzetli sofralarla güzel bir başlangıç yapmak kim istemez ki? Uzun sohbetlerin, eğlenceli ve keyifli dakikaların yaşandığı yılbaşı akşamına hazırlığın tatlı telaşı ve özenle hazırlanmış yemek menüsü, yeni yıl heyecanını ikiye katlıyor. Yeni bir yılı karşılamanın olmazsa olmazlarından leziz yemeklerin buluştuğu yılbaşı sofraları, tüm sevdiklerinizle beraber geçirdiğiniz yılın son mutlu anına şahit oluyor. Yılbaşı gecesi unutulmaz bir sofraya imza atmak isteyenler için 3 farklı yemek tarifi paylaşan Bonfilet, lezzetli yemekleriyle sofralarınızı süsleyerek akşamınızı keyifli bir hale getiriyor.
Uzun sohbetlerin ve kahkahaların eksik olmadığı yılbaşı sofraları, yeni bir yıla başlamayı daha anlamlı ve özel kılıyor. Sevdiklerini en güzel şekilde ağırlamak ve sofralarını lezzetli yemeklerle zenginleştirmek isteyenler için Köz Patlıcanlı Satır Köfte, Çökertme Kebabı ve Kuzu Külbastı tarifleri, nefis tatlarla donatılmış sofralarınızda yeni yıla girerken size eşlik ediyor.
1. KÖZ PATLICANLI SATIR KÖFTE TARİFİ
Malzemeler:
- 1 paket Bonfilet Satır Köfte
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Bir kapta yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın. Karışıma közlenmiş patlıcanı ekleyerek tekrar karıştırın. Bir tavaya zeytinyağını dökün ve kızan yağda Satır Köftelerin her iki tarafını 3’er dakika pişirin. Başka bir tavada tereyağını eritin ve pul biber ekleyin. Karışımı tabağa ekleyin ve üstüne köfteleri dizin. Üstüne sosu ekledikten sonra servis edin.
2. ÇÖKERTME KEBABI
Malzemeler:
- 1 paket Bonfilet Kontrfile
- 3 adet patates
- Sarımsaklı yoğurt
- Domates sosu
Yapılışı:
Patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin ve kızartın. Kontrfilelerin her iki tarafını 3’er dakika pişirin ve uzun ince bir şekilde doğrayın. Tabağa daha önceden hazırladığınız kibrit patatesi ve ardından sarımsaklı yoğurdu koyun. Etleri dizdikten sonra domates sosunu ekleyin. Dilerseniz kızartılmış biber ile süsleyin ve servis edin.
3. KUZU KÜLBASTI
Malzemeler:
- 200 gr Bonfilet Kuzu Külbastı
- 2 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Yapılışı:
Önceden ısıtılmış tavaya az miktarda sıvıyağ ekleyin ve Külbastıların her iki tarafını 5’er dakika pişirerek mühürleyin. Külbastıları boş bir fırın tepsisine alın. Kuru soğan, patates, biber, domates ve sarımsak ekleyin ve sıvıyağ ilave edin. Damak tadınıza göre deniz tuzu ve karabiber ekledikten sonra sıcak su ekleyin ve fırına verin. Daha önce 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.