Akdeniz esintili sandviç tarifi (8 kişilik)

Akdeniz esintili sandviç tarifi ile karşınızdayız. 8 kişilik bu sandviçlerden öğle yemekleri için iş yerine de rahatlıkla götürebilirsiniz.

KİŞİ BAŞI;

  • KALORİ 336
  • YAĞ 19 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 6 gr
  • KARBONHİDRAT 30 gr

HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 DAKİKA

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 somun ciabatta ekmeği
  • 1-2 yemek kaşığı fesleğen pesto
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 300 gr közlenmiş biber konservesi
  • 4 adet domates, dilimlenmiş
  • 4-6 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • Taze fesleğen, doğranmış
  • 250 gr mozzarella peyniri, dilimlenmiş

AKDENİZ ESİNTİLİ SANDVİÇ YAPILIŞI

Ekmekleri uzunlamasına ikiye kesin. Pesto ve zeytinyağını birlikte karıştırın, bu karışımı ekmeğin kesilmiş yüzeylerine sürün. Malzemeleri 4 sandviçe eşit olacak şekilde 4 ayrı tabağa paylaştırın.

Pesto sosunun üzerine sırasıyla yarım kesilmiş közlenmiş biber, ½ dilim domates, biraz zeytin dilimi ve fesleğen olacak şekilde tüm malzemeyi yerleştirin.

Somunun diğer parçasını üzerine kapatın, ardından yağlı kağıt ile sarın ve bir arada tutmak için natürel iple sıkıca bağlayın. Diğer somunu da aynı şekilde sarın. Tüm somunları bu şekilde sandviç yapın. İPUCU Pikniğe gidiyorsanız, somunları evden çıkmadan önce dilimleyin.

AFİYET OLSUN!

Baget ekmek ile sandviç tarifi (Sağlıklı, pratik, lezzetli)