Dağ yemişli pannacotta tarifi ile karşınızdayız. İster yılbaşı, ister özel bir günde masanızda şıklığı ile göz kamaştırırken lezzeti ile büyüleyecek bir tarif… İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 50 ml krema
- 150 ml süt
- 10 gr toz jelatin
- 50 gr toz şeker
- 1/2 adet vanilya çubuğu
- Süslemek için frambuaz
- Böğürtlen ya da yaban mersini.
YAPILIŞI
Krema, süt ve şekeri bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Jelatini ilave edip soğumaya bırakın. Ilınınca ufak bardakların içine karışımı dökün. Soğuduktan sonra orman meyveleri ile süsleyin.
Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye