Kış salatası tarifi ile karşınızdayız. Restoran sahibi ve yazar Jale Balcı’nın bu tarifini mutlaka denemelisiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 dilim balkabağı
- 2 tane pancar
- Bebek ıspanak (istenilen miktarda)
- 2 yemek kaşığı dolusu buğday
- Ceviz
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- İstenilen miktarda limon suyu
- 1 tutam şeker
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı hardal
YAPILIŞI
Balkabağını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile fırınlayın. Pancarları haşlayın. Buğdayı haşlayın. 1 çay kaşığı hardal, 1 kahve fincanı zeytinyağ, limon suyu, toz şeker ve tuzu karıştırıp sos elde edin. Pancarı, kabağı minik minik doğrayın ıspanakla ve buğdayla karıştırın. Sosu üzerine gezdirin ve son olarak cevizle süsleyin.
Tatlı yaz salatası tarifi – Karpuz kabuğundan tabak ile şık sunum