Portakallı ve zencefilli konsantre kış içeceği tarifi ile karşınızdayız. Kış aylarında salgın hastalıklara karşı portakal bariyeri kurun.
GEREKLİ MALZEMELER
- 1,5 litrelik kavanoz
- 4 adet kan portakalı
- 4 adet büyük boy ve kalın kabuklu portakal
- 2 adet limon
- 1 adet zencefil (yarım avuç büyüklüğünde)
- 1 küçük kavanoz bal.
YAPILIŞI
Portakalları ve limonları yıkadıktan sonra kaynar suyun içine atın, 3 dakika haşlayıp soğuk suda 10 dakika bekletin. Bu işlemi 3 kez tekrar edin. En son soğuk suyun içinden meyveleri alın. Çok ince dilimleyin.
Kavanozun dibinden başlayıp dönüşümlü olarak ince ince dilimlediğiniz portakalları, limonları ve zencefilleri sıkı sıkı yerleştirin. En son balı üzerine dökün. Kapağını kapatın.
Buzdolabında 2 gün beklettikten sonra kaynar bir bardak suyun içine 2 tatlı kaşığı kadarını ekleyip karıştırın. Kavanozun içindeki bal eksildikçe 15 gün boyunca bal ilave edebilirsiniz.
2 şef ve 2 diyetisyenden bağışıklığı güçlendiren leziz tarifler