Peynirli kiş tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzetli tarifi hazırlamak için öncelikle kiş hamuru hazırlamanız gerekiyor. Biz de sırasıyla kiş hamuru için gerekli malzemeleri, hamurun hazırlanışını ve peynirli kiş yapılışını anlattık. İşte adım adım peynirli kiş tarifi…
KİŞ HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
140 g un
115 g soğuk tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı soğuk su
KİŞ HAMURUNUN HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri rondo ya da mutfak şefiyle birleşinceye kadar karıştırın. İki yağlı kağıt arasında 2 cm kalınlığında açın ve dolapta 1 saat dinlenmeye bırakın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. 24 cm’lik kiş kalıbını yağlayın ve hamuru içine serip kenarlarını bir bıçak ya da oklavayla kesin. Hamurun tabanına bir çatalla delikler açın. Üzerine bir yağlı kağıt serin ve şişmemesi için üzerine ağırlık olarak kullanmadığınız bakliyat koyun. Hamuru fırına koyun ve 15 dakika pişirin. Üzerindeki bakliyatları ve yağlı kağıdı alıp 5 dakika daha pişirin.
PEYNİRLİ KİŞ İÇİN GEREKLİ İÇ MALZEMELER
- Çeyrek paket lor peyniri
- 4 dal biberiye
- kuru domates
- 8-10 kiraz domates
- 2 yumurta
- 80 gr krema
- 80 gr süt, tuz
HAZIRLANIŞI
Biberiyeleri ve kuru domatesleri doğrayın. Lor peyniriyle karıştırıp pişmiş kiş hamurunun içine boşaltın. Yumurta, krema, süt ve tuzu iyice çırpıp peyniri kapatacak şekilde üzerine dökün. 180 dereceye gelmiş fırında 15-20 dakika civarı pişirin. Sıcak ya da ılık servis edin.
AFİYET OLSUN!