Bazı mutfaklar, yenilenmek için yalnızca biraz boya ve yeni malzemelerle biraz çalışmaya ihtiyaç duyar. Bazılarının ise aylar süren emeğe, fazla masrafa ve sabra ihtiyacı vardır. Sylvia Bermudez ve eşi Tim Murray’ın mutfağı, fazla emek isteyen mutfaklardandı.
Sylvia ve Tim, mutfağı yıllardır yenilenmemiş olan 100’den fazla yıllık bir evde yaşıyorlar. Sylvia, “Çok az depolama alanı olan ve işlevsellikten yoksun çok eski bir mutfağımız vardı,” diyor.
Lavabonun üzerinde tuhaf bir dama desenli fayans, birçok sarımsı meşe dolap ve koyu renkli, yıpranmış parke zeminler vardı. Ayrıca mutfakta eski bir kömürlü şömine vardı ve Sylvia bu alanla ilgili ne yapacağını bir türlü bulamamıştı. Sylvia, “Asırlık bir ev olduğu için, görünüşünü modernize ederken aynı zamanda güzel yanlarını da korumaya çalıştık” diyor.
İLK ADIM ŞÖMİNEDEN KURTULMAK OLDU
İlk hamleleri şömineden kurtulmak ve alanı depolama bölümü oluşturmak için IKEA’dan beyaz dolaplarla değiştirmek oldu. Bu, Sylvia’nın daha temiz, daha modern bir görünüm için üst dolaplardan tamamen kurtulma konusunda rahat hissetmesini sağladı. Şimdi, üst dolapların bir zamanlar monte edildiği yerde, tabakları ve bardakları barındıran şık bir raf var.
TEZGAH DEĞİŞTİ
Tezgahlar yeni, ancak çift, yarı el yapımı mavi dolaplarıyla uyum sağlaması için nötr beyaz kullandı. Sarımsı bej renginde olan lavabonun arkasındaki duvar da artık sofistike bir koyu lacivert renk.
Eski görünümlü parlak altın donanım, yeni altın tonlu musluk ve tencereler ile uyum sağlayarak bu duvara lüks, modern ve vintage bir his verdi.
PARKE YERİNE KAROLAR KULLANILDI
Pek çok insan evlerinde parke zeminleri tercih ederken, Sylvia ve Tim mutfakları için daha pratik bir şey istediler. Sylvia, “Dökülen yiyecek ve parçalar eski ahşap kalaslar arasında kaybolurdu” diyor. “Bunun yerine, klasik mini altıgen karoyu seçtik ve siyah karo dış hatlarını ona ekstra bir şıklık katması için tasarladım.”
ÜÇ AY SÜRDÜ
Tüm bu proje – 30.000 dolarlık bir çaba – baştan sona yaklaşık üç ay sürdü – böylesine büyük bir dönüşüm için fena değil. Sylvia mutfağın son haline bayıldı, ancak baştan yapması gerekse değiştireceği bir şey var: “Farklı şekilde yapmış olabileceğim tek şey, yerden ısıtmalı döşeme yapmak” diyor.
Sylvia, “Sadece estetikten önce işlevi düşündüğünüzden emin olmak için tasarım sürecinde zaman ayırın.” tavsiyesinde bulunuyor.
Önce – sonra: 1960’ların mutfağını aydınlık ve modern bir mekana çevirdi